Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tartă cu spumă de ciocolată

Tartă cu spumă de ciocolată

Tarta cu ciocolata este un desert irezistibil. Nu se face greu, sunt zero sanse sa nu-ti iasa si este perfecta si pentru o zi obisnuita, dar si cu o ocazie speciala. Tarta cu ciocolata o sa intre in lista cu prajiturile casei tale!

Ingrediente pentru blatul de biscuiti pentru tarta cu ciocolata

2 oua
60 grame de zahăr pudră
40 game de făină
O lingurita de cafea instant
Extract de vanilie
Un vârf de cuțit de sare
O jumătate de linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru spuma de ciocolata

200 grame de smântână proaspătă
200 grame de ciocolata neagră cu cel putin 75% cacao
150 grame de frișcă

Ingrediente pentru sirop

100 mililitri de apă
50 mililitri de cafea concentrată
O lingură zahar granulat

Prepare pentru tarta cu spuma de ciocolata

→ Se separă gălbenușurile de albușuri.
→ Bate gălbenușurile de ou cu zahărul pudră până când amestecul este pufos.
→ Bate albusurile până se întaresc cu puțină sare.
→ Adaugă albușurile de ou în amestecul de gălbenușuri în etape și amestecă foarte încet.
→ Adăugă făina, pudra de cacao și praful de copt cernute toate împreuna înainte, amestecând ușor de jos în sus.
→ Unge o formă de tort cu preți detașabili (vei monta trta în această formă) cu diametru de 20-24 centimetri cu puțin unt și tapetează tava cu făină.
→ Pune compoziția pentru blat și coace-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10-15 minute.
→ Când este gata scoate blatul și lasa-l să se răcească în forma de tort.

→ Pune smântâna pe foc și când aproape fierbe adaugă ciocolata neagră rasa fin înainte. Amestecă să se topească complet.
→ Bate frisca (trebuie să fie foarte rece) și adaugă zahăr după gust.
→ Când smântâna s-a răcorit bine, adaugă frișca și amestecă mișcări foarte delicate, de jos în sus.
→ Însiropează blatul cu siropul preparat din ingredientele menționate.
→ Pune deasupra spuma de ciocolată și lasă la frigider timp de cel puțin 6 ore.
→ Serveste rece cu razatură de ciocolata deasupra. Poți pune ciocolata neagră sau un amestec de răzătură de ciocolata cu lapte și neagră.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns