Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu lime si mac

Tort cu lime si mac

Am facut tort cu lime si mac. Pentru preparare ai nevoie si de portocale, dar vedete raman limele, pentru culoarea lor speciala, pentru aroma si gust. Dar, in loc de lime poti sa folosesti numai portocale, sau o combinatie de lamai si portocale.

Ingrediente pentru blatul de tort cu lime si machttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/29/untitled.png

250 grame de unt la temperatura camerei, plus unt suplimentar pentru uns tava
200 grame de  zahar pudra
3 oua mai (4 mai mici)
250 grame de faina, cernuta
O lingurita rasa de praf de copt
Sucul de la doua portocale
Coaja rasa de la o portocala si o lime
100 de grame de seminte de mac

Ingrediente pentru sirop

O cana de apa
Sucul si coaja de la o lime
Doua-trei linguri de miere

Ingrediente pentru glazura

300 grame de crema de branza
100 de grame de unt
4 linguri de zahar
Coaja rasa de la o lime

Prepararea

→ Incinge cuptorul la 160 grade Celsius. Unge o tava cu pereti detasabili de 20 de centimetri cu unt, in strat gros.
→ Combina, folosind un mixer, untul moale si zaharul. Bate bine pana devine o crema spumoasa, iar zaharul este complet topit.
→ Adauga ouale, unul cate unul si bate dupa fiecare
→ Adauga faina si parful de copt, amesteca usor, apoi adauga sucul de la doua portocale, coaja rasa de la lime si portocale si seminte de mac. Pentru un gust bun semintele trebuie coapte in tava, in cuptor, 5-10 minute sau intr-o tigate neaderenta, direct pe flacara, cateva minute. Semintele se pun in compozitie numai perfect racite. Amesteca totul impreuna.
→ Pune compozitia in tava de copt si coace blatul pentru 50 de minute.
→ Scoate blatul din tava de tort de lime cu mac dupa ce s-a racorit si lasa-l sa se raceasca complet.
→ Siropul il faci amestecand apa calduta, mierea, sucul de lamaie si coaja. Lasa siropul sa se raceasca.
→ Pentru glazura, bate bine crema de branza cu mixerul la viteza mare. Adauga zaharul si bate pana devine spumos. Adauga incet untul topit si racorit inainte (il lasi sa se sleiasca), in timp ce continui sa bati. La final pune coaja de lime. Lasa crema la rece.
→ Scoate tortul pe un platou si insiropeaza-l. Il poti intepa din loc in loc cu o furculita. Ai rabdare sa intre bine siropul in el. Cu cat este mai bine insiropat, cu atat este mai bun.
→ Glazura se aseaza deasupra doar cand servesti tortul. Tortul nu trebuie taiat pe orizontala, asa ca toata glazura se aseza doar pe tort. Niveleaza si decoreaza-l cu felii de lime, de portocala sau razatura de coaja de lime si de portocala. Poti sa folosesti coaja de portocala confiata.

Acest tort de lime cu mac este delicios, usor si foarte aromat.

 

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus