Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu nuci si cafea

Tort cu nuci si cafea

 

Am facut tort cu nuci si cafea. Un dulce simplu, bun si de sezon. Un desert clasic, perfect pentru zilele libere ale sfarsitului de saptamana. Tortul cu nuci si cafea este o combinatie clasica  cu aroma fina de cafea.

Ai putea face si:  Cheesecake aromat

Ingrediente pentru blat: http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/25/article-2236906-162594b1000005dc-386-306x365.jpg

  • 175 grame de unt
  • 175 grame de zahar pudra
  • 3 oua mari
  • 175 de grame de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • doua lingurite de cafea instant
  • 100 de grame de nuca maruntita in bucatele

Incearca si: Ciocolată de casă

Pentru topping si umplutura 

  • 500 de grame de smantana grasa, foarte bine scursa
  • 5 linguri de zahar pudra
  • intaritor pentru frisca
  • o lingura de cafea instant, dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte

O alta varianta: Tort cu nuci, cafea si ciocolata

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 180C.
  • Pregateste o tava rotunda cu diametrul de 20 de centimetri. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt.
  • Bate untul moale cu zaharul pudra pana devine cremos.
  • Bate ouale intr-un castron si adauga omleta in crema de unt. Bate bine pana se incorporeaza.
  • Combina faina si praful de copt si amesteca-le in crema de unt.
  • Dizolva granulele de cafea instant intr -o lingura de apa clocotita, si adauga cafeaua in compozita pentru blat, apoi amesteca pana se omogenizeaza.
  • Adauga nucile maruntite, la final si mai amesteca un pic.
  • Pune compozitia in tava de copt si coace blatul 25-35 de minute. Este gata cand trece testul batului curat. Trebuie sa ramana elastic la atingere.
  • Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca. Se taie in doua doar cand este foarte bine racorit.

Daca nu vrei tort cu cafea ai putea face tort rapid de ciocolată

  • Pentru topping si umplutura, bate smantana impreuna cu intaritorul de frisca. Adauga zaharul si bate bine, pana ce crema devine densa. Adauga amestecul de cafea si omogenizeaza cu grija.
  • Inainte de a monta tortul lasa crema la rece pentru 30 de minute.
  • Taie blatul in doua. Pune jumate din crema, aseaza al doilea blat si pune deasupra restul de crema.

Sfat: Nu-i nevoie sa insiropezi blaturile si nici sa imbraci tortul. E mai simpatic asezat in „dezordine”.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus