
Am facut tort cu nuci si cafea. Un dulce simplu, bun si de sezon. Un desert clasic, perfect pentru zilele libere ale sfarsitului de saptamana. Tortul cu nuci si cafea este o combinatie clasica cu aroma fina de cafea.
Ai putea face si: Cheesecake aromat
- 175 grame de unt
- 175 grame de zahar pudra
- 3 oua mari
- 175 de grame de faina
- o lingurita de praf de copt
- doua lingurite de cafea instant
- 100 de grame de nuca maruntita in bucatele
Incearca si: Ciocolată de casă
Pentru topping si umplutura
- 500 de grame de smantana grasa, foarte bine scursa
- 5 linguri de zahar pudra
- intaritor pentru frisca
- o lingura de cafea instant, dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte
O alta varianta: Tort cu nuci, cafea si ciocolata
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 180C.
- Pregateste o tava rotunda cu diametrul de 20 de centimetri. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt.
- Bate untul moale cu zaharul pudra pana devine cremos.
- Bate ouale intr-un castron si adauga omleta in crema de unt. Bate bine pana se incorporeaza.
- Combina faina si praful de copt si amesteca-le in crema de unt.
- Dizolva granulele de cafea instant intr -o lingura de apa clocotita, si adauga cafeaua in compozita pentru blat, apoi amesteca pana se omogenizeaza.
- Adauga nucile maruntite, la final si mai amesteca un pic.
- Pune compozitia in tava de copt si coace blatul 25-35 de minute. Este gata cand trece testul batului curat. Trebuie sa ramana elastic la atingere.
- Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca. Se taie in doua doar cand este foarte bine racorit.
Daca nu vrei tort cu cafea ai putea face tort rapid de ciocolată
- Pentru topping si umplutura, bate smantana impreuna cu intaritorul de frisca. Adauga zaharul si bate bine, pana ce crema devine densa. Adauga amestecul de cafea si omogenizeaza cu grija.
- Inainte de a monta tortul lasa crema la rece pentru 30 de minute.
- Taie blatul in doua. Pune jumate din crema, aseaza al doilea blat si pune deasupra restul de crema.
Sfat: Nu-i nevoie sa insiropezi blaturile si nici sa imbraci tortul. E mai simpatic asezat in „dezordine”.