
Tortul fondant de ciocolata este o prajitura simpla dar fabuloasa. Din combinatia savanta a unor ingrediente banale vei avea un blat fin si o umplutura ciocolatoasa, la mijloc. Este foarte bun si s epoate servi ca atare, cu frisca, cu sirop de ciocolata sau cu sos de fructe.
Ingrediente
250 de grame de ciocolata neagra de buna calitate
4 oua
160 de grame de zahăr pudră
100 grame de unt gras
1 lingură de amidon din cartofi
Câteva picături de aromă de vanilie
Preparare
→ Se topește la microunde ciocolata și untul.
→ Freacă gălbenușurile cu zaharul până când devin spumoase.
→ Se adaugă ciocolata (care se lasă la răcorit – să poți băga degetul fară să ardă) și se omogenizează ușor.
→ Se amestecă amidonul și aroma.
→ Se bat albușurile spumă. Adauga albușurile în compoziția de bază și amestecă ușor de jos în sus.
→ Se pune într-o tavă de copt cu diametrul de 22-24 cm, acoperită cu hârtie de copt.
→ Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute.
→ Lasă tortul să se răceasca în formă.
→ Se servește presărat cu zahar pudră
Tortul fondant este foarte delicat și pot apare fisuri la copt sau când se răcește. fisurile fac parte din farmecul prajiturii! Este perfect a doua zi! Se tine la temperatura camerei sub clopot de sticlă. Miezul cremos este fabulos!
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/