Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trucuri pentru mâncare de nota 10!

Trucuri pentru mâncare de nota 10!

femeie in bucatarie

Se zice că în bucătărie trebuie să pui suflet ca să-ți iasă mâncarea gustoasă. Experții în ale gastronomiei spun că ar mai fi nevoie de ceva: câteva trucuri pentru mâncare bună.

Nu-ți iese niciodată spuma de albuș? Ei bine, secretul e să folosești mixerul mai întâi la treapta de viteză inferioară, iar când albușul devine o spumă ușoară, să-l treci la treapta superioară și să mixezi până la omogenizare. Pentru o bezea fermă, pune zahărul după ce s-a întărit albușul și bate în continuare.

Șnițelele ies mai gustoase dacă în amestecul de ou și pesmet adaugi puțin lapte condensat.

Fulgii de cocos sunt buni la orice dulce. Bunăoară, folosește-i la tapetarea formelor de prăjituri (după ce le-ai uns cu unt). Crusta arămie este foarte bună.

Zacusca iese mai gustoasă dacă adaugi la final 1-2 căței de usturoi toci mărunt și un gălbenuș crud bătut.

Ți se sfărâmă aluatul de ștrudel? Nu se va mai întâmpla dacă, după ce-l frămânți, îl bați de mai multe ori de blatul de lucru, ca să elimini toate bulele de aer. Astfel, aluatul devine omogen, iar ștrudelul va fi pufos.

Împrospătează gustul muștarului cu doi căței de usturoi pisați, puțin cimbru, sare și un vârf de cuțit de zahăr. După trei zile, va fi mai aromat.

Dacă ți-e greu să îndepărtezi solzii, ține peștele câteva minute în apă cu oțet, apoi curăță-l.

Ouăle care s-au lipit de carton se scot foarte ușor dacă ții cartonul în apă timp de câteva minute.

Cașcavalul nu se usucă dacă pui lângă el 2-3 bucățele de zahăr cubic și acoperi totul cu folie.

Ți-e poftă de un desert sau o salată cu migdale? Acestea se decojesc ușor dacă le scufunzi câteva minute în apă caldă. Folosește-le când s-au uscat complet.

Fripturi pe alese

Încearcă friptura cu degetul pentru a vedea dacă este pătrunsă: cu cât e mai tare, cu atât e mai prăjită. Friptura în sânge (crustă maronie, consistență elastică, interior crud) e gata în 1,5-2 minute, cea medie (crustă maronie, interior roz, mijloc elastic, margini ferme) se face în 3-4 minute, iar ca să fie bine pătrunsă (e prăjită uniform, nu-i uscată, dar e tare când o presezi) are nevoie de 5-8 minute de preparare.

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: © Natasha Breen – Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns