Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Vegeta cub de găină, gustul de altădată

Vegeta cub de găină, gustul de altădată

vegeta cub de gaina

Recunoaștem sau nu, avem în memoria noastră gustul supelor făcute de bunica. Aromate și bune. Dar dacă bunica fierbea câteva ore la o oala de supă, azi poți avea același gust cu Vegeta cub de găină, însă numai în jumătate de oră, pentru că acest cub concentrează în el… toată găina din curtea bunicii!

Adăugat într-o supă banală cu legume sau în supa de pui, ori în tocănițe sau alte preparate cu carne, Vegeta cub de găină îmbogățește gustul, aduce aromele din copilărie în prezent și transformă o mâncare oarecare într-o mâncare de acasă, cu gustul de altădată.

Vegeta cub de găină poate fi folosit și la preparate fără carne, dându-le acestora o savoare cu totul specială și fină.

Două idei:

–  Pune într-un vas care merge la cuptor puțin ulei și un cățel de usturoi. Adaugă o cană și jumătate de orez basmati. Ține pe foc amestecând cu o lingură de lemn pentru 5-10 minute. Adaugă un litru de apă clocotită în care ai dizolvat două cuburi de Vegeta de găină. Dă vasul la cuptor pentru 15 minute. O să ai un orez perfect, aromat și gustos. Este foarte bun ca atare, dar poate să fie și o garnitură rapidă, alături de carne, pește sau ouă ochiuri.

– Curața circa șase cartofi. Taie-i în felii de un centimetru grosime. Pune-i soldățește într-un vas care merge la cuptor. Stropește-i cu ulei. Pune peste ei 500 de mililitri de apă în care ai dizolvat un cub de Vegeta de găină. Dă-i la cuptor pentru 20 de minute. Scoate-i și presară deasupra lor brânză rasă (puțin sărată sau parmezan) și întoarce tava în cuptor pentru cinci minute. Gata! Vei savura cei mai buni cartofi la cuptor. Pune alaturi o salată de murături sau o salată verde și bucură-te de ceea ce mănânci!

 

Câștigă unul dintre cele 3 premii Podravka!

Înscrie-te prin formularul de mai jos și poți câștiga unul dintre cele 3 pachete oferite de Podravka! Concursul are loc în perioada 21 noiembrie și 5 decembrie, iar desemnarea câştigătorilor se va face prin intermediul aplicației www.random.org.

CONCURSUL S-A ÎNCHEIAT!

Câștigătorii sunt:

Camelia Juravle
Florin Bogdan
Eugenia Loredana Popescu

Câştigătorul va fi contactat prin e-mail de către un reprezentant al Burda România pentru confirmare şi detalii privind modalitatea de expediere a premiului.

 

Premiile constă în 3 pachete de produse Podravka, fiecare pachet având valoarea de 154 RON. Fiecare pachet conține: Vegeta 75g, Vegeta 250g, Vegeta 375g, Vegeta NATUR 300g, Vegeta NATUR Gust Găină 100g, VEGETA Gust Găină Deltapack 200g, Vegeta Borș cu legume 70 g, Vegeta Borș cu verdețuri 70 g, Vegeta Borș cu smântână 40g, Vegeta Borș original 20 g, Vegeta Cub legume 60g, Vegeta Cub găină 60g, Vegeta Cub vită 60g, Vegeta Cub legume 120g, Vegeta Cub găină 120g, Vegeta Cub vită 120g, Vegeta Natur condimente pentru pui auriu 20g, Vegeta Natur condimente pentru carne de porc 20g, Vegeta Natur condimente pentru pește 20g, Vegeta Natur condimente pentru cartofi 20g, Vegeta Natur condimente pentru carne la grătar 20g, Vegeta Natur condimente pentru ceafă de porc 20g, EVA Macrou în sos tomat 170g, EVA Macrou în ulei vegetal 170g, EVA Hering în sos tomat 170g, EVA Hering în ulei vegetal 170g, EVA Sprot în sos tomat 170g, EVA Sprot în ulei vegetal 170g.

 

 

 

 

 

Sursă foto: podravka

 

Comments

comments

Lasă un răspuns