Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 10 întrebări, 10 răspunsuri, 10 lecții de viață

10 întrebări, 10 răspunsuri, 10 lecții de viață

Despre Maica Tereza a auzit toată lumea. Mai puțini sunt cei care știu cine a fost și ce a făcut, dar fiecare dintre noi a auzit cel puțin o vorbă de duh atribuită măicuței…

Cele 10 întrebări și cele 10 răspunsuri sunt atribuite Maicii Tereza. Dacă sunt sau nu spuse de Maica Tereza nu știm, dar cu certitudine nu ne-au ajuns la urechi acum întâmplător, pentru că nimic, niciodată nu este întâmplător.

Citeste si: Femei care au schimbat lumeaMTE1ODA0OTcxODAxNTQ0MjA1

10 întrebări, 10 răspunsuri, 10 lecții de viață

  1. Ziua cea mai frumoasă? Azi!
  2. Obstacolul cel mai mare? Frica!
  3. Cauza tuturor relelor? Egoismul!
  4. Cea mai mare înfângere? Descurajarea și renunțarea la lupta cu tine!
  5. Misterul cel mai mare? Moartea!
  6. Lucrul cel mai frumos din lume? Iubirea necondiționată!
  7. Cel mai bun profesor? Copilul!
  8. Cel mai bun refugiu? Zâmbetul și bunăvoința!
  9. Leacul mereu util? Optimismul și încrederea!
  10. Cadoul cel mai frumos? Comunicarea și înțelegerea!

Maica Tereza a fost trecută în rândul sfinților. Unii spun că merita asta, alții că că nu. Unii o adoră, alții o contesă. Toate astea fac din Maica Tereza un spirit viu, participant la agitația noastră de zi cu zi, iar mesajele ei, își găsesc ecou în realitățile bune sau rele, vesele sau triste ale vieții noastre.

Maica Tereza a spus: ”Viaţa este oportunitate, foloseşte-o. Viaţa este frumuseţe, admir-o. Viaţa este un vis, realizează-l. Viaţa este o provocare, înfrunt-o. Viaţa este un joc, joacă-l. Viaţa este o promisiune, realizeaz-o. Viaţa este tristeţe, depăşeşte-o. Viaţa este un cântec, cântă-l. Viaţa este o luptă, accept-o. Viaţa este o tragedie, înfrunt-o. Viaţa este o aventură, îndrăzneşte. Viaţa este noroc, fă-ţi-l. Viaţa este viaţă, luptă-te pentru ea”, iar mesajul ei este mai necesar și mai util nouă, zilele astea, mai mult ca niciodată.

Maica Tereza, născută Agneza Gongea Boiagiu, la 26 august 1910, la Skopje, în Macedonia, a murit în 5 septembrie 1997, la Calcutta, India. S-a călugărit tânără și uterior a fondat ordinul Misionarii Carității  din Calcutta, India în 1950. Timp de peste 45 de ani ea a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii, conducând și extinderea Misionarilor carității, mai întâi în toată India, apoi și în alte țări. A primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1979.

Citeste si: Top 5 femei geniale

Text: Otilia Ignat

Sursa foto: biography.com / www.pixabay.com

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns