Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 10 legi ale unei mese reusite in familie

10 legi ale unei mese reusite in familie

Parinti, bunici, veri, verisoare…. Ba chiar si cativa prieteni “de-ai casei”, atat de apropiati, incat ii poti considera ca fiind de acelasi sange cu tine. I-ai invitati pe toti la masa de Sfintele Pasti, ai pregatit pentru ei bucate traditionale, dar iti doresti ca nu numai mancarea, ci si intalnirea voastra sa aiba un gust reusit.

  • Pregăteşte-te din timp pentru Paşte

Iata cum trebuie procedat pentru ca intalnirea voastra de familie sa fie una plina de amintiri frumoase:

1. Cu o zi inainte de cea a mesei festive suna-ti toti invitatii si roaga-i sa-ti confirme prezenta, ca si stii cum stai. Si lor le va face placere sa te arati nerabdatoare sa-i vezi!
2. Ai grija sa-ti primesti oaspetii cu masa aranjata, iar tu sa arati impecabil. Chiar daca e vorba de oameni ce te stiu de copil, e inadmisibil sa te gaseasca in pijamale sau cu bigudiurile in cap.
 
3.  Daca ai multe familii invitate, pune pe masa cartonase cu numele fiecarui invitat, sa eviti degringolada alegerii locurilor la masa.
4. Pentru copiii mai marisori, amenajeaza un colt special, o masa micuta unde pot fi serviti separat si supravegheati.
5. Ideal ar fi, daca iti permiti, fiind vorba si de o sarbatoare mare cum este Pastele, sa pregatesti un mic cadou de la Iepuras pentru fiecare. Ceva simbolic e de ajuns – ca de exemplu un ou incondeiat de tine sau unul de ciocolata.
 
  • Idei pentru cadouri romantice de Paste
6. Rezista tentatiei de a da drumul la televizor – va veti concentra asupra lui si atmosfera va lancezi.
7. Nu va avantati in discutii politice si nu incuraja barfele despre cei care n-au vrut sau n-au putut veni. 
8. Prepara bucate pe placul tuturor. Daca cineva e vegetarian, de exemplu, ia in calcul acest aspect.
 
9. Accepta ca invitatii sa te ajute sa debarasezi masa, dar nu-i lasa sa spele vase, chiar daca iti sunt rude. Acum tu esti gazda!
10. Nu te apuca sa deretici prin casa pana nu pleaca si ultimul invitat. Si nu te duce nici la culcare, gandindu-te ca sotul poate prelua atributiile de gazada. Fi zambitoare… si treaza pe toata durata intalnirii!
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns