Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 10 simboluri Pascale şi semnificaţia lor

10 simboluri Pascale şi semnificaţia lor

 

Simbolurile Pascale se referă la toate acele lucruri care te fac să siţi sărbătoarea Paştelui. Fiecare din aceste simboluri Pascale are o istorie şi există un motiv pentru care au devenit, în timp simboluri ale Paştelui.

Iată care sunt principalele simboluri ale Paştelui.

1. Crucea. Reprezintă durerea şi povara purtată de Iisus care a luat asupra sa toate păcatele lumii. Iisus a fost omorât pe cruce.

2. Ouăle. Oul este simbolul unei noi vieţi, al unui nou început şi prin generalizare al Învierii. Ouăle sunt principalele simboluri ale o sărbătoare de Paşte.

3. Puii de găină. Pufoşeniile galbene sunt o parte din simbolul Paştelui. Şi puii reprezintă viaţa nouă, în noua sa formă, pură, curată după Învierea lui Iisus.

4. Iepurii. Iepuraşul de Paşte este un fel de Moş Crăciun de Crăciun. Iepuraşul aduce dulciuri şi cadouri pentru copii de Paşte. Motivul pentru care iepurii au ajuns un simbol al Paştelui este acela că timp de veacuri iepurii au fost simbolul fertilităţii şi al vieţii noi.

5. Flori de Paşte. Crinii albi, narcisele şi lalele sunt adesea denumite de flori de Paşte. Lor se alătură anemonele şi florile de măr pentru faptul că acestea simbolizează inocenţa, puritatea şi renaşterea din sezonul de primăvară.

6. Lumânări. Paştele este ziua în care Iisus a Înviat din morţi. Prin urmare, acest festival sacru vorbeşte despre speranţă şi puterea de a învinge răul. Lumânări semnifica speranţa atunci când vremuri grele. Acesta este motivul pentru care lumânările au fost asociate cu sărbătoarea Pascală.

7. Fluturii. Aceste gâze sunt unuele din cele mai populare simboluri de paşte. Se spune că prima parte din viaţa fluturelui, când acesta este o omidă este viaţa lui Iisus pe pământ de la naştere până la judecată. Etapa de cocon subliniază răstignirea lui Iisus pe cruce, iar cea de a treia perioadă, atunci când insecta sparge coconul şi zboară ca un fluture înseamnă învierea lui Iisus în ziua de Paşti. Se spune că Iisus vine printre oameni în chip de fluture…

 

Comments

comments

Lasă un răspuns