Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 3 greșeli pe care le faci la 30 de ani și le regreți toată viața

3 greșeli pe care le faci la 30 de ani și le regreți toată viața

30 de ani

Află care sunt cele mai comune greșeli pe care le facem la 30 de ani și cum putem să le evitam, învățând din greșelile altora.

Pentru cei mai mulți dintre noi, decada cuprinsă între 20 și 30 de ani este o perioada a descoperirilor, a alergatului după job-ul perfect, după iubitul perfect, după orașul perfect, după casa perfectă și lista poate continua la nesfârșit. Tot aceasta este perioada în care descoperim cine suntem și mai ales ce vrem să facem cu viața noastră. Abia după ce trecem de 30 de ani ne mutăm dintr-o zonă a incertitudinilor într-o etapa mult mai solidă a vieții.

Ce faci însă dacă viața ta de după 30 de ani prinde un contur neașteptat? Ce faci dacă te trezești la mijlocul vieții plină de regrete și resentimente?

Iată, așadar, care sunt cele mai comune trei greșeli pe care le fac oamenii după ce trec de vârsta de 30 de ani și cum le poți evita:

Nu găsesc echilibrul între pasiune și bani

Multe femei se plâng că, după ce au cunoscut succesul în cariera foarte devreme, s-au obișnuit cu un anumit standard material și le-a fost greu apoi să renunțe la acesta. Așa că au renunțat la visuri. Apoi, mai sunt acele femei care au continuat să profeseze în domenii despre care știau că nu li se potrivesc. Și au făcut asta fie de teamă că s-ar putea rata total, fie pentru că le-a fost mai comod așa.

Alte femei, pe de altă parte, își reproșează că, în fuga după idealuri greu de atins, au uitat să își planifice financiar viitorul și s-au trezit după 40 de ani în situații de-a dreptul delicate.

Concluzia pe care poți să o tragi la acest capitol este că trebuie să găsești un echilibru între visurile tale și partea practică a vieții. Sau, și mai bine, gândește-te la o metodă prin care poți să le îmbini.

Este, de altfel, și strategia pe care a pus-o în aplicare Iustin Paraschiv. Ambițios, a știut încă de pe băncile facultății că visul lui este de a continua afacerea părinților. A împletit talentul nativ în afaceri cu puterea de muncă, pasiunea și dorința de a reuși în viață pe toate planurile. Iar strategia i-a funcționat din plin. Conform estimărilor Forbes, Justin Paraschiv se regăsește în topul milionarilor români încă din anul 2010. Ajuns la 36 de ani, acesta controlează, alături de familia sa, o rețea de peste 150 de magazine și a creat mii de locuri de muncă pentru români.

Neglijează oamenii în favoarea carierei

Regretul că au muncit prea mult în viață se numără printre cele mai mari greșeli pe care și le reproșează în general oamenii la sfârșitul vieții, scrie The Guardian. Se pare însă că acest regret ne poate acapara devreme, chiar dacă suntem prea mândre să recunoaștem asta. Multe femei își reproșează, de exemplu, că nu au stat suficient timp acasă, alături de copiii lor.

Important este însă să și trăim, să ne bucurăm de cei din jurul nostru și să strângem cât mai multe amintiri. Și când poți face asta cel mai bine dacă nu la 30 de ani, cât încă ești în putere și te bucuri, în sfârșit, și de o stabilitate financiară?

Trăiesc ca după un scenariu gata scris

Planul de viață, așa cum îl numesc multe femei, poate să fie un ideal greu de atins. Viața este imprevizibilă și nu poate fi trăită ca pe un platou de filmare unde regizorul striga strop atunci când un actor își uită replica. Nu-ți mai fă planuri, pentru că vei fi dezamăgită și amintește-ți că, în orice situație, viața bate filmul. Decât să alergi după închipuiri sau să-i lași pe alții să-ți spune ce să faci, cum să faci și când să faci, nu mai bine ai începe să trăiești? În plus, presiunea pe care o punem pe noi atunci când plănuim să ne căsătorim până la o anumită vârstă, sa facem copii până la alta este mare și poate chiar să ne îmbolnăvească.

Bineînțeles, asta nu înseamnă să nu ai niciun țel, niciun vis, niciun plan de viitor. Înseamnă doar că trebuie să-ți dai voie să greșești și să apreciezi imprevizibilul. Pentru că cele mai frumoase aventuri în viață sunt cele spontane, nu-i așa?

 

Tu ai ajuns să regreți ceva? Ți-ai fi dorit să faci ceva și nu ai reușit până acum?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns