Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 4 cazuri cand poti sa fii egoista

4 cazuri cand poti sa fii egoista

4 cazuri cand poti sa fii egoista – Când te gândeşti la o persoană egoistă, de obicei te gândeşti la o persoană care niciodată nu pune dorinţele şi nevoile altora înaintea celor personale. Dar mai există un fel de egoism: cel care presupune să te pui te tine însăţi pe primul loc, dar nu pentru că te iubeşti  mai mult, ci pentru că, asigurându-te că eşti sănătoasă şi fericită, te poţi purta mai frumos şi cu ceilalţi.
Dacă stai să te gândeşti, când investim în somnul nostru, în amuzamentul nostru, în distracţia noastră, suntem mame mai relaxate, partenere de viaţă mai vesele, angajate mai bune, membre mai bune ai societăţii.
Iată 4 cazuri în care egoismul este necesar.
Când ai nevoie de ajutor 
Tu eşti mereu lângă prietena ta când are probleme la birou, sau chiar şi atunci când nu-şi poate da seama cum să-şi aranjeze mobila în noul ei apartament. Dar tu apelezi la ea când ţi se ivesc aceleaşi probleme? Aşa ar trebui. Femeile foarte generoase îşi ascultă prietenele, au grijă de ele, dar nu vor să le împovăreze cu problemele lor. Dar nu este o povară, ci un lucru esenţial, şi nu doar pentru a primi un sfat. Când tu oferi în mod constant celeilalte persoane fără că ea să dea ceva înapoi, nu se poate numi o relaţie. Când permiţi ajutorului să ajungă şi la tine, abia atunci formezi o relaţie profundă şi sănătoasă cu acea persoană.
Între aşternuturi 
În dormitor e bine să mai fii şi egoistă din când în când.
Permiţându-i partenerului să ştie ce te face să te simţi bine şi lăsându-l să facă acel lucru, este foarte important. Meriţi să fii satisfăcută şi chiar este necesar pentru sănătatea relaţiei.
Orele suplimentare de acasă 
Se prea poate că tu să crezi că, deşi ai ajuns acasă, trebuie să-ţi verifici emailul 24/7 sau că trebuie să termini acel raport în seara asta, după ce îţi pui copiii la culcare. Uneori e nevoie să faci toate astea, dar nu ar trebui să fie o regulă. Dacă îţi creezi un echilibru vei fi mult mai productivă la locul de muncă. Stabilirea limitelor este vitală. Fă în aşa fel încât colegii tăi de muncă să înţeleagă când eşti în pauză şi când se termină orele de program. Nu ţine de egoism să rezervi puţin timp pentru tine însăţi după serviciu, ci de necesitate.
Când vrei foarte mult să petreci timp singură 
Te-ai simţit vreodată vinovată pentru că nu ai făcut ceva anume? Pentru că ai refuzat o invitaţie că să rămâi în casă şi să citeşti o carte sau pentru a te duce la sală? Statul în pat până mai târziu şi cititul sau vizionatul unui film, dacă apreciezi toate acestea, atunci ele sunt cadouri pe care ar trebui să ţi le oferi. Şi când facem asta, nivelul stresului scade, şi cel al fericirii urcă…ne ajută să facem totul mai bine. Ideea nu este să te pui mereu pe primul loc şi să neglijezi alţi oameni sau alte lucruri. Dacă partenerul tău te roagă să-l însoţeşti la un eveniment, dacă prietena ta trece printr-o criză, dacă trebuie să pleci devreme la serviciu, atunci este normal să le faci.
Dar este important  să nu uiţi de tine, fiind atât de ocupată cu alţii.
Pentru a fi fericită în viaţă ta este nevoie de puţin egoism.

Tu în ce cazuri eşti egoistă?  

Articol exclusiv online
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns