Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 4 sfaturi cu adevărat utile pentru a te menţine în formă şi a arată excepţional în sezonul rece

4 sfaturi cu adevărat utile pentru a te menţine în formă şi a arată excepţional în sezonul rece

sezonul rece

Sezonul rece se apropie şi poate fi din ce în ce mai greu să te menţii în formă. Zilele mai scurte şi vremea capricioasă fac mai dificilă mişcarea în aer liber. Totodată poftă de mâncare, în special de făinoase, grăsimi şi dulciuri, creşte simţitor. În lipsa soarelui parcă nici pielea nu mai are același aspect strălucitor. Dar ce trebui să faci pentru a arată excepţional şi în sezonul rece? Iată patru sfaturi cu adevărat utile.

Acţionează asupra problemelor care te deranjează

Să fii complet mulţumită de modul în care arăţi este în general un scop greu de atins. În plus, iarna multe dintre noi câștigă în greutate, pentru că ne schimbăm alimentația și pentru că preferăm să stăm mai mult pe canapea decât în parc.

Ceea ce contează, de fapt, este să nu ignori aspectele care te deranjează cel mai tare şi să faci ceva în această privinţa. O opţiune este să apelezi la soluţiile profesionale oferite de astfel de saloane cosmetice, care te vor ajuta să observi în scurt timp rezultate. După cum vezi, ele îți oferă tratamente moderne, care sunt tot mai eficiente în rezolvarea problemelor care ţin de aspectul fizic. În plus, cu toţii merităm câte un răsfăţ din când în când.

Continuă să faci mişcare

Dacă preferi activităţile în aer liber, vremea rece şi ploile te pot împiedica să faci mişcare. Din acest motiv, este important să te gândeşti din timp la soluţii alternative. În caz contrar, lipsa mişcării iți va afecta condiţia fizică. Poţi alege să-ţi faci abonament la bazin, să îţi cumperi o bicicletă de camera sau o bandă de alergat.

Dacă îţi place să faci jogging, nu trebuie să renunţi la acest obicei doar pentru că afară e puţin mai frig. Trebuie totuşi să ţii cont de câteva aspecte importante precum îmbrăcămintea şi încălţămintea adecvate, schimbarea hainelor imediat după alergare sau reducerea vitezei cu care alergi.

Ține cont de importanța alimentaţiei

Știi deja că alimentația este esențială pentru un organism sănătos, nu-i așa? Așadar, în locul dietelor regulate, alege mai degrabă o alimentaţie sănătoasă permanentă, mai ales că, odată cu scăderea temperaturii de afară, creşte nevoia consumului de carbohidraţi. Încearcă să găseşti alternative sănătoase şi evită zahărul. Conform cercetătorilor, acesta creează dependenţă, eliberând în creier substanţe care cresc starea de satisfacţie în acelaşi fel ca drogurile. Nu este însă recomandată înlocuirea zahărului cu îndulcitori artificial, ci cu produse dulci naturale – fructe deshidratate, miere, sirop de agave.

Înlocuieşte pâinea albă cu cea integrală, care are un conţinut ridicat de fibre şi nutrienţi. Consumă zilnic fructe şi legume, care nu te vor ajută doar să-ţi menţii greutatea, ci vor contribui şi la starea ta de sănătate.

Acordă atenţia cuvenită părului şi pielii

Scăderea temperaturilor are un efect direct şi asupra aspectului părului şi al pielii tale. Vârfurile firelor de păr sunt mai predispuse despicării, iar pielea devine mai uscată în sezonul rece. Unul dintre lucrurile care pot cauza aceste neplăceri este lipsa hidratării corespunzătoare. Vara consumăm în general mai multă apă, din cauza temperaturilor ridicate, dar apa este la fel de importantă şi în alte anotimpuri. Ea asigură hidratarea şi funcţionarea corespunzătoare a organismului, iar acest lucru se reflectă la exterior. Dacă observi că ai redus cu mult cantitatea de apă consumată, înlocuieşte-o cu ceaiuri neîndulcite sau sucuri proaspete.

Foloseşte crema de corp şi de mâini mai des, deoarece uscarea pielii scoate în evidenţă ridurile. În cazul vârfurilor despicate, uleiurile naturale sunt o opţiune foarte utilă. Pentru piele poți folosi ulei de cocos, iar pentru păr uleiul de argan poate face adevărate minuni.

Indiferent de sezon, ar trebui să arăţi şi să te simţi mereu la fel de bine. Nu lasă vremea rece să-ţi strice dispoziţia şi nici nu alege să îţi înseninezi ziua cu o felie mare de tort. Acordă atenţie detaliilor importante şi acţionează mereu asupra lucrurilor care te deranjează.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns