Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 4 sfaturi practice. Cum economisești o mulțime de timp și de bani atunci când faci cumpărături

4 sfaturi practice. Cum economisești o mulțime de timp și de bani atunci când faci cumpărături

Fiecare femeie practică știe câteva lucruri foarte importante care o ajută să economisească foarte mult timp și foarte mulți bani atunci când merge la cumpărături.

Dacă te-ai săturat să mergi la cumpărături și să pierzi printre rafturi o mulțime detimp, să cheltuiești întotdeauna mai mult decât ți-ai propus și să rămâi fără bani în portofel cu cel puțin o săptămână înainte de salariu, avem câteva sfaturi pentru tine.

Iată cum poți economisi timp și bani atunci când mergi la cumpărături:

Nu mai intra în magazine

Sună bizar, nu-i așa? Ei bine, acesta este cel mai bun sfat pe care ți-n putem da: nu mai intra în magazine. Retailerii aplică o serie întreagă de strategii menite să cumperi mai multeproduse decât ai nevoie, să umpli coșul de cumpărături la rafturi și să-ți golești portofelul la casa de marcat. Dacă eviți să intri în magazine, toate aceste strategii devin inutile.

Care este, însă, soluția? Evident, trebuie să faci cumpărături, însă le poți face online, din magazine cu produse la prețuri derizorii, iar livrarea acestora se face la domiciliu. Cu doar câteva clickuri ai cumpărat tot ce ai nevoie, iar produsele achiziționate îți sunt aduse în fața ușii. Economisești nu doar foarte mult timp, ci și o mulțime de bani. Iată, spre exemplu, cât de ieftine sunt aceste produse de îngrijire corporală în magazinele online și cât de simplu este să cumperi tot ce ai nevoie. În plus, reducerile de prețuri de aici îți fac cu ochiul și îți arată cât de simplu este să cumperi tot ce ai nevoie, cheltuind o sumă derizorie de bani și economisind foarte mult timp.

Nu intra în magazin atunci când îți este foame

Un studiu recent efectuat la Universitatea Cornell a demonstrat că persoanele care merg la cumpărături atunci când le este foame cheltuiesc mult mai mulți bani decât persoanele care au mâncat în prealabil și cumpără alimente cu 31% mai bogate în calorii. Totodată, și oboseala îți afectează „mecanismele de apărare” și te influențează în mod păgubos în luarea deciziilor de cumpărare.

Nu pleca de acasă fără o listă de cumpărături

Evaluează cu atenție nevoile tale și nu intra în magazin fără să fii înarmată cu o listă de cumpărături. În plus, încearcă să respecți lista și nu cumpăra nimic din ce nu ai nevoie. Evită, totodată, să te plimbi printre rafturi, pentru a nu avea ideea strălucită de a cumpăra tot felul de produse de care nu ai nevoie. 55% dintre respondenții unui sondaj organizat în 2013 de Bank of Montreal din Canada au recunoscut că au cumpărat recent cel puțin un lucru de care nu aveau nevoie doar pentru că era de vânzare. Shoppingul compulsiv este foarte dăunător pentru timpul și pentru buzunarul tău.

Evită produsele de la nivelul ochilor

Companiile plătesc mai mult pentru plasarea produselor la nivelul ochilor decât pentru așezarea lor mai jos sau mai sus pe rafturi. Dacă vrei să economisești bani, uită-te și la produsele așezate mai sus și mai jos de nivelul ochilor tăi. Ai putea găsi produse mult mai ieftine, însă la fel debune ca cele considerate „premium”.

Foto: shutterstock.com/lithian

Comments

comments

Lasă un răspuns