Esti aici
Femeia.ro > Familie > 5 activități de care să te bucuri vara asta cu familia ta

5 activități de care să te bucuri vara asta cu familia ta

Zilele însorite ne îmbie să lăsăm canapeaua și filmele și să ieșim în aer liber pentru a ne bucura de căldură, bună dispoziție și mișcare. Nici trei luni de vară nu ne sunt suficiente pentru zecile de activități de care ne putem bucura în aer liber în această perioadă, însă noi îți propunem cinci idei de petrecere a timpului alături de întreaga familie, de care se vor bucura atât adulții, cât și copiii deopotrivă.

Iată câteva idei de activități care îi vor încânta pe toți membrii familiei, de la cei mici până la cei mari:

Cu bicicleta într-o drumeție – distractiv și sănătos

Vara te poți bucura de verdeață, relaxare și aer curat într-o drumeție în afara orașului. Cu siguranță, există și în apropierea orașului tău o pădure sau un loc de agrement în care vă puteți plimba liniștiți departe de lumea agitată a orașului sufocat de mașini. Nu trebuie să uiți nici faptul ca pedalatul este una dintre cele mai potrivite activități pentru sănătatea ta mentală și fizică.

Mișcarea, verdeața, aerul nepoluat, toate vor concura pentru ca tu să ai parte de o zi perfectă în compania celor dragi. Grijile se vor risipi, iar copiii vor fi veseli să descopere locuri noi la ”bordul” bicicletei. Am găsit pe acest site biciclete pentru întreaga familie, la prețuri avantajoase, care iți vor permite sa faci achizitii pentru toți cei dragi. In plus, daca alegeți cu toții biciclete din același magazin, veți avea si avantajul de face toate reviziile odată. Dacă micuții tăi stau ore în șir în fața calculatorului și a televizorului, bicicleta îi va îmbia să petreaca timp afară și să facă mișcare alături de voi.

Picnic în aer liber

Ce poate fi mai plăcut decât o masă sănătoasă în aer liber? Foșnetul frunzelor și mirosul de tei vor completa cadrul magic pentru o după-amiază de vară perfectă. În majoritatea parcurilor ai posibilitatea să stai la un picnic, iar bucureștenii au pot să facă un picnic inclusiv în incinta Muzeului Satului, inconjurați de case tradiționale.

Pune în coș sandvișuri sănătoase, fructe și sucuri pentru cei mici si bucurați-va de o masă copioasă chiar în mijlocul naturii, întinși pe iarbă.

Parcul acvatic, bucuria copiilor

Orice părinte știe că micuții sunt absolut încântați la gândul că vor petrece o zi înotând în bazine și alunecând pe toboganele cu apă din parcurile acvatice. Și pentru noi, adulții, este o plăcere să ne bucurăm de soare și apă alături de ei.

Înotul este una dintre cele mai sănătoase sporturi, deoarece pune în mișcare toate grupele de mușchi. Mai mult decât atât, este o activitate plăcută și răcoritoare în zilele caniculare de vară, când temperaturile de peste 35 de grade Celsius ne dau bătăi de cap tuturor. Nu uita să iei cu tine o umbrelă pentru soare și o loțiune de protecție solară cu un factor de protecție ridicat.

Grădina botanică și grădina zoologică, destinații distractive și educative

Grădina zoologică se redeschide la începutul verii și este un loc unde micuții vor putea vedea animale exotice și vor afla o mulțime de lucruri noi despre fauna din ținuturi îndepărtate. Și grădina botanică este o adevărată încântare în acestă perioadă a anului, deoarece e plină de verdeață, flori și informații educative pentru cei mici.

În timpul verii pot să vadă pe viu animale și plante pe care la școală, la orele de zoologie și botanică le-au văzut doar pe planșe sau în cărți. Este, de asemenea, o experiență foarte plăcută și pentru noi adulții, așa că îți sugerăm să adaugi aceste două destinații pe lista activităților de vară.

Badminton sau fotbal în parc

Vremea ne permite în această perioadă să practicăm o mulțime de sporturi. O oră de badminton în parc, la finalul zilei, după ce ai venit de la birou, te va deconecta și îți va pune sângele în mișcare, iar copiii se dau în vânt după acest sport.

O altă idee este închirierea unui teren de fotbal. Adună-ți prietenii, spune-le și lor să vină cu prichindeii și jucați câteva partide de fotbal. Pentru a spori distracția, nu uitați de miză: câștigătorii primesc o înghețată. Nu vă trebuie decât o minge și chef de joacă!

Te poți bucura de toate aceste activități oricând în timpul săptămânii sau în weekend, fără să fie nevoie să-ți iei concediu sau să cheltui o mică avere. Tu cum obișnuiești să-ți petreci timpul cu familia în timpul verii? Ce vă place cel mai mult să faceți?

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns