Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 5 moduri surprinzătoare prin care poți câștiga mai mult timp liber în fiecare zi

5 moduri surprinzătoare prin care poți câștiga mai mult timp liber în fiecare zi

Știm că ai nevoie de mai mult timp liber, așa că ne-am gândit la tine și avem câteva sfaturi prețioase care te vor ajuta să te bucuri altfel de serille de vară și de zilele de weekend.

Fiecare dintre noi își dorește mai mult timp liber pentru a se bucura de lucrurile care îi fac cu adevărat plăcere. Uneori, însă, timpul liber pare să se fi evaporat.

Ce s-a întâmplat cu timpul tău liber?

Conform unui specialist în managementul timpului Michael Fortino, citat de briantracy.com, de-a lungul întregii vieți petreci șapte ani în baie, șase ani mâncând, cinci ani așteptând ceva sau pe cineva, patru ani făcând curățenie, trei ani în tot felul de întâlniri și un an căutând diferite lucruri. De-a lungul vieții petreci opt luni deschizând și citind emailuri, șase luni stând la semafor și 120 de zile spâlându-te pe dinți.

Iar acum vine marea surpriză: petreci doar patru minute pe zi conversând cu partenerul de viață și doar 30 de secunde pe zi conversând cu copilul tău. Ți se pare puțin? Când ai vorbit cu membrii familiei tale ultima oară, doar de plăcerea conversației, fără să urmărești rezolvarea unor probleme concrete?

Cu toate acestea, avem pentru tine câteva sfaturi care te vor ajuta să câștigi foarte mult timp liber:

1 Automatizează treburile casnice

Din fericire, nu mai trăim în secolul 19, iar epoca măturii și a farașului pare să apună în casele femeilor moderne. Și tu îți poți automatiza munca și te poți bucura de avantajele pe care ți le oferă tehnologia. Îți dăm un singur exemplu elocvent: dacă speli vasele aproximativ 15 minute în fiecare zi, petreci de-alungul întregii vieți peste 260 de zile cu mâinile în chiuvetă, timp în care îți expui constant pielea la detergenții chimici. Cât de sănătoși crezi că sunt aceștia pentru pielea ta? Cred că știi deja răspunsul. Soluția? Cu o astfel de masina de spalat vase ai scăpat de griji, vasele nu se vor mai aduna în chiuvetă, pielea mâinilor tale va fi mult mai sănătoasă, iar tu vei câștiga peste 260 de zile de timp liber.

2 Cumpără tot ce ai nevoie într-o singură sesiune de shopping

Încearcă să cumperi tot ce ai nevoie în aceeași sesiune de shopping. Dacă mergi la magazin de fiecare dată când ai nevoie de un produs pentru curățenie, de un ingredient pentru a pregăti cina sau de apă minerală, vei pierde o mulțime de timp. Credem că un calcul aproximativ cu privire la timpul total pe care îl petreci în viață pe drumul de acasă la magazine și de la magazine spre casă ar fi foarte deprimant. Scurtează, însă, acest timp, fă toate cumpărăturile deodată și bucură-te de timpul liber pe care tocmai l-ai câștigat. 

3 Nu mai ieși în oraș cu oameni care nu-ți plac

Timpul tău este cel mai prețios „lucru” pe care îl deții, iar oamenii care nu îți plac nu îl merită. Analizează-ți cu atenție prieteniile și sentimentele pe care le ai față de anumite persoane. Dacă printre prietenii tăi există, de fapt, și persoane care nu te inspiră și care mai degrabă te sâcâie decât te bucură atunci când le întâlnești, renunță la astfel de întâlniri. Vei câștiga, de fapt, mult mai mult timp liber pentru a face lucrurile de care îți pasă cu adevărat.

4 Fii punctuală!

Doar 2% dintre oameni sunt punctuali tot timpul, iar aceste persoane sunt organizate și respectate de toată lumea. Punctualitatea este o dovadă de profesionalism și de respect față de ceilalți. Fă-ți un obicei din a ajunge mereu la timp. Vei câștiga mai mult timp liber rezolvând mai repede lucrurile importante alături de persoanele cu care te întâlnești și le vei oferi și celorlalți un exemplu de comportament care i-ar putea determina să fie punctuali la rândul lor.

5 Renunță la unele activități

Dacă ești acel gen de persoană care își ia mereu pe cap tot felul de sarcini în plus la serviciu sau nu poate să refuze o colaborare din dorința de a câștiga mai mulți bani, cu siguranță timpul liber a devenit un adevărat lux pentru tine. Renunță la unele activități, chiar dacă vei câștiga mai puțini bani. În fond, ce faci cu banii dacă nu ai timp să-i cheltuiești? O să constați, apoi, că ești mai relaxată, mai fericită și mai performantă în activitățile pe care ai ales să le păstrezi. Era atât de simplu!

Foto: shutterstock.com/zakalinka

Comments

comments

Lasă un răspuns