Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 5 motive pentru care noi, femeile moderne, suntem mai norocoase decât bunicile şi mamele noastre

5 motive pentru care noi, femeile moderne, suntem mai norocoase decât bunicile şi mamele noastre

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că femeile au în prezent cel mai scăzut grad de fericire din ultimele patru decenii. Această analiză ne-a dat de gândit şi ne-a determinat să facem o lista cu toate motivele pentru care noi, femeile moderne, suntem mai norocoase că niciodată în istorie şi ar trebuie să fim recunoascatoare că trăim în aşa o perioadă benefică pentru dezvoltarea unei femei din toate punctele de vedere.

Iată câteva argumente găsite de noi:

Poți cumpăra orice online

Drumurile la magazin, alergatul printre rafturi, statul la coadă la casă şi căratul cumpărăturilor acasă nu mai sunt o problema pentru tine. Trăim în vremurile în care putem comandă orice online, din confortul casei, şi la în scurt timp avem produsele dorite la uşă. Ai rămas fără pastă de dinți? Poți să intri repede pe acest site și comanzi tot ce ai nevoie în materie de igienă orală. Mai mult decât atât, poți comanda de aici orice tip de produse de care ai putea avea nevoie, de la electrocasnice la detergenți, și de multe ori la prețuri chiar mai avantajoase decât în magazinele tradiționale.

În felul acesta îți rămâne mai mult timp pentru lucruri mai importante. În loc să petreci câteva ore în supermarket după o zi încărcată la serviciu, poți să te joci alături de copii, să ai parte de puțină relaxare cu un roman bun în mână sau de o plimbare prin parc.

Ai ajutoare de incredere atunci când vine vorba despre treburile casnice

Aspiratorul și mașina de spalat sunt aproape nelipsite din casele oricăreia dintre noi. E mai ușor ca niciodată să menții casa curată rapid și cu puțin efort. Mătura nu mai este folosită în prezent în prea multe case, iar spălatul la mână a ajuns, din fericire, doar o amintire pentru multe dintre noi. Și când vine vorba despre gătit ai un aliat modern în forma cuptorului electric. Mai mult decât atât, statisticile arată că tot mai mulți soți au început să contribuie la treburile casnice, față de anii trecuți.

Femeile acced în prezent la funcții mai importante și mai bine plătite

Deși mai este de lucrat la acest capitol, tot mai multe femei au început să acceadă la funcții de conducere sau să-și deschidă propriile afaceri. Aceste date se traduc și prin venituri mai mari pentru femei si printr-un număr mai mare de femei independente, care nu depind de un partener pentru a se întreține. O mulțime de corporații din întreaga lume sunt în prezent conduse de femei. Și în politică asistăm la o adevărată ascensiune a femeilor puternice.

Ai și îți acorzi mai mult timp ție

Bunicile și mamele noastre nu prea aveau mult timp pentru ele. În prezent, însă, tu te poți bucura de câteva momente de relaxare binemeritată aproape în fiecare zi. Oricât de multe lucruri ai avea de făcut, cu siguranță știi că este esențial să ai parte de o pauză, fie ea și de câteva minute, și de aceea îi dai importanța pe care o merită. Chiar dacă nu sunt atât de dese pe cât ți-ai dori, ai parte de puțin timp pentru tine, fie el și doar la final de săptămână.

Poți călători mai mult și mai des

Înainte de anul 1990, mamele și bunicile noastre nu obțineau prea ușor permisiunea de a pleca peste hotare. În schimb, suntem sigure că tu ai pășit măcar o dată în afara țării și ai mers într-o vacanță peste hotare. Călătoriile te ajută să te destinzi, dar și să îți deschizi mintea și sufletul și să cunoști noi culturi.

Ce alte argumente crezi că demonstrează faptul că noi, femeile moderne, suntem mai norocoase?

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns