Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 motive surprinzătoare pentru care copilașul tău ar trebui să facă sport

5 motive surprinzătoare pentru care copilașul tău ar trebui să facă sport

Copilașul tău ar trebui să facă sport. Nu o spunem doar noi, ci și specialiștii, iar motivele sunt, la prima vedere, surprinzătoare.

Sportul este esenţial pentru creşterea rapidă şi armonioasă a copiilor, iar aptitudinile pe care ei le dobândesc în acest timp contribuie la dezvoltarea lor ca adulţi. Potrivit unor studii realizate în SUA, participarea la diverse activităţi fizice de la vârste fragede are consecinţe psihologice benefice asupra copiilor.

Iată care sunt principalele beneficii ale sportului pentru cei mici:

Activitatea fizică

Activitatea fizică este cel mai evident beneficiu al sportului pentru cei mici. Copiii din prezent petrec mult prea mult timp în fața televizorului sau jucând jocuri pe computer. Sportul, în schimb, reprezintă oportunitatea perfectă pentru copii de a fi activi. În plus, nu este obligatoriu să duci copilul la un club sportiv, unde să fie îndrumat de un antrenor.

Pentru un copil, bicicleta este jucăria perfectă. Majoritatea celorlalți copii de vârsta lui au biciclete, iar cu ajutorul ei, cel mic va privi sportul ca pe o joacă, mai ales dacă bicicleta sa va arăta într-un mod fascinant, cu un design special conceput pentru a-i încânta pe cei mici, precum aceste biciclete pentru copii.

Abilități sociale

Sportul îi ajută pe copii să-și dezvolte o serie de abilități sociale de care vor beneficia de-a lungul întregii vieți. Ei învață să intercaționeze nu doar cu ceilalți copii de vârsta lor, dar și cu adulții. Copiii învață să fie lideri, să lucreze în echipă și să comunice adecvat pentru atingerea obiectivelor.

Stima de sine

Practicarea unui sport are un impact uriaș asupra stimei de sine a copilului. Ei sunt constant încurajați de părinți și de antrenori, fapt ce le crește încredereaîn propriile forțe. Ei învață să aibă încredere în abilitățile lor și să se autodepășească. În plus, criticile constructive sunt ușor acceptate de către copii și transformate într-un imbold pentru a deveni mai buni.

De asemenea, sportul contribuie la reducerea stărilor de insomnie sau lipsă de încredere şi le oferă adolescenţilor posibilitatea de a socializa cu cât mai multe persoane şi de a avea încredere în ceilalţi, fiind recomandat adolescenţilor timizi.

Succesul școlar

În aparență, sportul și succesul școlar nu au multe lucruri în comun, însă realitatea este cu totul alta. O cercetare realizată de Women Sport Foundation din SUA a arătat că adolescentele care practicau sporturi de echipă în mod regulat erau mult mai implicate şi în activităţile şcolare, obţinând rezultate foarte bune la învăţătură. Studiul a demonstrat puternica legătura dintre sport şi menţinerea sănătaţii fizice şi mentale pe termen lung.

O viață sănătoasă

Exerciţiile fizice practicate în echipe organizate au importante efecte benefice asupra stării mentale a copiilor. În primul rând, adolescenţii care participă la sporturi de echipă în mod frecvent se vor dezvolta armonios, fără a avea probleme cu greutatea. Astfel, la vârsta copilăriei şi adolescenţei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viaţă sănătoasă, de două ori mai mult decât în cazul adulţilor, recomandă specialiştii.
Foto: shutterstock.com/Zorandim

Comments

comments

Lasă un răspuns