Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 5 obiceiuri pe care ar trebui să le adopți chiar de mâine pentru a fi mai fericită și mai implinită

5 obiceiuri pe care ar trebui să le adopți chiar de mâine pentru a fi mai fericită și mai implinită

Fericirea vine din lucruri mici. Ele au o putere nemărginită asupra stării noastre de spirit, iar știința a dovedit deja că ele sunt, de fapt, esența unei vieți împlinite.

Orice femeie are în minte o anumită imagine a fericirii, iar ea este alcătuită, de obicei, din mai mulți factori – carieră, viață de familie, pasiuni și hobby-uri. Deși tindem să credem că trebuie să atingem anumite obiective pentru a fi fericite, de fapt, lucrurile mici și obiceiurile de zi cu zi contribuie la împlinirea noastră. Iată câteva obiceiuri care sunt în măsură să-ți schimbe total perspectiva asupra vieții și despre care și oamenii de știință spun că ne fac mai fericite:

  • Licoarea care te ajută să te menții tânără, sănătoasă și fericită

O cină delicioasă însoțită de un pahar de vin este o modalitate perfectă de a încheia o zi solicitantă. Te regăsești, uiți de grijile de la birou și te concentrezi asupra lucrurilor pozitive din viața ta. În plus, știința a dovedit că un pahar de vin te ajută să alungi stările de depresie și anxietatea.

De altfel, această licoare are nenumărate beneficii atâta timp cât o consumi cu moderație. Plină de antioxidanți și de vitamine, este o băutură care te va ajuta să te menții tânără, sănătoasă și cu poftă de viață. E de ajuns să citești acest articol fascinant despre vinul roșu, pentru a te convinge de efectele sale benefice asupra minții și trupului tău. Vei afla că vinul ține departe o mulțime de afecțiuni, precum și câteva informații importante legate de compoziția lui și de modul de servire.

  • Fă sport și vei vedea efectele sale pozitive încă din prima zi

Sportul stimulează producția de endorfine, supranumite hormonii fericirii. Nu este o noutate că exercițiile fizice fac parte dintr-un stil de viață sănătos, însă trebuie să știi că ele joacă un rol deosebit de important și în ceea ce privește starea ta mentală. Mai multe studii, printre care și unul realizat la Harvard, au demonstrat că sportul te ajută să scapi de stres, anxietate și depresie dându-ți un tonus excelent și mai multă energie pentru activitățile de zi cu zi.

  • Începe-ți fiecare zi cu un zâmbet

Cu siguranță ai auzit măcar o dată vorba „foamea vine mâncând”. Același principiu se aplică și atunci când vine vorba despre fericire. Așadar, în fiecare dimineață după ce te trezești, deschide fereastra, inspiră adânc și zâmbește. Atitudinea aceasta va atrage o energie pozitivă și te va face să ai parte de o zi de milioane, în care nu te lași pradă gândurilor negative.

  • Pleacă într-o mini-vacanță oriunde, ori de câte ori ai ocazia

Călătoriile te ajută să evadezi din cotidian, să te încarci de bucuria de a vedea locuri și oameni noi și îți vor conferi o perpectivă nouă asupra vieții și a lucrurilor care contează cu adevărat. Nu trebuie să pleci neapărat pe o plajă exotică la un hotel de lux pentru a avea parte de evadare, e de ajuns să îți propui ca o dată pe lună să vizitezi o destinație din România. Dacă bugetul nu-ți permite să faci asta lună de lună, poți doar să dai o fugă de o zi până în cea mai apropiată pădure pentru un picnic și o plimbare în natură.

  • Fă-ți un obicei din a-ți dedica ție însăți măcar o oră din zi

Noi, femeile, avem o mulțime de îndatoriri. Suntem mame, soții, prietene și lucrăm cel puțin 8 ore pe zi, așadar, ne rămâne foarte puțin timp pentru noi însene. Un studiu citat de The Daily Mail a arătat că o mamă are doar 17 minute din zi pentru ea însăși, așa că nu e de mirare că uneori te simți suprasolicitată.

Organizează-ți zilele altfel, împarte din îndatoriri cu partenerul de viață și pune-te pe tine pe primul loc, măcar pentru o oră din zi. În acest timp fă orice îți dorești – citește un roman, ocupă-te de un hobby, meditează, fă o baie fierbinte etc.

Ai deja vreunul dintre aceste obiceiuri? Ți se par greu de adoptat?  

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns