Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 5 trucuri salvatoare de timp pentru orice superfemeie care își împarte timpul între carieră și familie

5 trucuri salvatoare de timp pentru orice superfemeie care își împarte timpul între carieră și familie

Una dintre cele mai mari provocări pentru femeia modernă este să găsească un echilibru între timpul petrecut la job, îndatoririle de casă și clipele petrecute alături de cei dragi.

Orice femeie trece la un moment dat printr-o perioadă mai aglomerată, în care simte că cele 24 de ore dintr-o zi nu sunt suficiente pentru a se ocupa de toate treburile pe care le are de făcut.

Iar când jobul nu este singura ta responsabilitate majoră și trebuie să ai grijă și de familia ta, timpul devine cu atât mai prețios. De aceea, este bine să știi câteva trucuri cu ajutorul cărora îți poți recăpăta echilibrul și poți salva ore bune irosite până acum:

Păstrează-ți mereu hainele pregătite pentru mersul la serviciu

Dimineața este unul dintre cele mai aglomerate momente ale zilei. Trebuie să îi pregătești pe cei mici pentru mersul la grădiniță sau la școală, să le prepari o gustare rapidă, să îți faci duș și să alegi o ținută impecabilă pentru serviciu. Din fericire, există mici ajutoare de care chiar și superfemeile au nevoie. Pregătește toate hainele cu o seară înainte sau păstrează la îndemână un astfel de aparat salvator, care îți va economisi timp prețios când vezi că cei mici și-au mototolit hainele sau că bluza ta preferată are câteva cute inestetice care îți strică ținuta.

Planifică-ți timpul în avans

Organizarea perfectă este cheia spre a câștiga mai mult timp. Să te duci la cumpărături de mai multe ori pe săptămână este exemplul perfect pentru cum pierzi ore prețioase degeaba, dar și bani. Dacă îți planifici din timp unele lucruri precum cumpărăturile, ce vrei să gătești când ajungi acasă, zilele de curățenie și plata facturilor, vei reuși să te eliberezi de o parte din acele treburi de care ne lovim cu toții.

Pregătește-ți mesele din timp

Pentru o femeie care este mereu pe fugă, alimentația sănătoasă ar trebui să fie o prioritate. O dietă corectă nu te ajută doar să ai mai multă energie, dar te ajută și să faci față provocărilor de zi cu zi fără să resimți tot acel stres. Dacă ai obiceiul să rămâi peste program la serviciu sau sari adeseori peste micul dejun, o soluție este să îți pregătești din timp câteva gustări sau să îți iei mâncarea la pachet. Astfel, vei reuși să te ții departe de snacks-urile nesănătoase și să fii mereu în formă maximă.

Nu mai pierde timpul stând la cozi interminabile

De fiecare dată când ai de plătit facturi sau de rezolvat treburi care presupun să fugi de la serviciu și să stai la cozi uriașe cu orele, interesează-te dacă nu poți face toate aceste lucruri online. Toate companiile de furnizare de servicii accepta plata cu cardul prin homebanking, iar multe instituții de stat s-au aliniat cerințelor oamenilor și acceptă să depui acte scanate pe site-ul lor și să îți elibereze adeverințe sau documente prin intermediul e-mail-ului. Dacă aduni tot acest timp îți dai seama cât de util este să poți rezolva aceste lucruri din câteva clickuri.

Prioritizează-ți sarcinile și învață să spui și nu

Vrei să fii amabilă și să le dai o mână de ajutor colegilor care te roagă să mai stai peste program pentru a rezolva unele sarcini de serviciu care nu intră în îndatorirea ta. Nu este un lucru greșit, însă, dacă nu înveți să impui unele limite și să știi când trebuie să spui „nu”, riști să pierzi timp important pe care l-ai fi putut petrece alături de copii sau de partenerul tău. Tu decizi ce lucruri sunt importante pentru tine și trebuie să le prioritizezi astfel încât la finalul zilei să fii mulțumită și împăcată sufletește cu alegerile tale.

Tu cum reușești să te împarți între job și familie? Cum faci să ai mai mult timp pentru tine și cei dragi?

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: racorn  

Comments

comments

Lasă un răspuns