Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 6 atracții turistice inedite în Punta Cana

6 atracții turistice inedite în Punta Cana

punta cana

Cunoscută pentru plajele deosebite pe care le oferă turiștilor, resorturile de lux și natura exotică, Punta Cana este cea mai populară stațiune din Republica Dominicană. Atmosfera exotică din această parte a lumii nu poate fi întâlnită niciunde, mai ales că aici clima este mereu caldă, cu temperaturi de vară pe tot parcursul anului. Litoralul insulei este protejat prin lege, așa că orice turist se va bucura în voie de soare, apă cristalină, briză tropicală și plaje liniștite cu nisip alb și o mulțime de palmieri sau cocotieri. Pe lângă peisajele impresionante, Punta Cana dispune și de numeroase atracții turistice care constituie o reală încântare pentru vizitatori. Iată ce trebuie să bifezi dacă ajungi în cel mai frumos loc de pe pământ:

Scape Park

Ce poți face în Punta Cana în vacanță? Încearcă să te familiarizezi cu tradițiile și cultura din America Latină, în special din Caraibe, printr-o vizită în Scape Park. Suprafața calcaroasă și jungla luxuriantă conturează imagini de poveste în acest parc natural care găzduiește mai multe atracții turistice demne de luat în seamă. O plimbare pe faleza Farallon, care se întinde pe o lungime de 800 de metri de-a lungul coastei, te va ajuta să explorezi crovuri și peșteri ascunse deosebite. În Scape Park vei găsi și câteva replici de case ale vechilor indieni Taino care au ocupat acest tărâm înainte de sosirea conchistadorilor, așa că acest ținut merită toată atenția ta.

Bazinul natural Hoyo Azul

În Punta Cana te poți bucura de peisaje spectaculoase și frumuseți naturale impresionante. Hoyo Azul este unul dintre cele mai fascinante locuri din stațiunea dominicană, un bazin natural care a luat naștere în urma prăbușirii tavanului unei grote. Acesta se găsește în Scape Park și poate fi explorat fie printr-un tur care implică o drumeție prin pădurile virgine din Punta Cana, fie traversând jungla pe trasee de tiroliană.

Casa Ponce de Leon

Se spune despre exploratorul Ponce de Leon că a pornit într-o călătorie spre Florida ca să caute fântâna tinereții, care avea puterea de a reda vigoarea și nemurirea celor care gustau din apele sale. Pe lângă povestea sa fascinantă, celebrul conchistador spaniol a dezvoltat o afacere de succes în exportul de lemn, iar casa lui construită în anul 1505 a servit drept reședință de plantație. Prin intermediul arhitecturii medievale și artefactelor unice, clădirea are rolul de a oferi publicului larg informații prețioase despre cel care a fost în trecut însoțitorul lui Columb în expedițiile sale inedite.

Insula Salona

O excursie cu catamaranul spre insula Salona, aflată extrem de aproape de coasta stațiunii Punta Cana, reprezintă un lucru obligatoriu pentru orice turist care ajunge pe aceste meleaguri. Renumită pentru plajele sale virgine de o frumusețe ce-ți taie răsuflarea, insula Salona este o rezervație naturală protejată de guvern unde vei găsi doar întinderi de nisip alb și palmieri înalți ce se leagănă ușor în bătaia vântului.

Indigenous Eyes Ecological Park

Cu toate că modernismul a acoperit mare parte din coasta dominicană, încă mai există zone mari și libere. Indigenous Eyes Ecological Park este  rezervație privată care acoperă peste 6 kilometri pătrați de habitat de coastă. Această zonă găzduiește diverse specii de animale sălbatice, păsări endemice, reptile, peste 500 de plante exotice, 160 de specii de insecte și 12 lagune naturale cu apă dulce. În plus, rezervația dispune și de o grădină zoologică unde se găsesc animale domestice, o expoziție cu trestie de zahăr și fermă de iguane rinocer.

Los Haitises National Park

În Punta Cana există o mulțime de peșteri fascinante, așa că ar fi păcat să nu explorezi măcar una dintre ele. Fun Fun Cave este un loc unde natura s-a dovedit a fi extrem de generoasă. Cei mai mulți turiști care ajung în Punta Canta vizitează această peșteră modelată din roci calcaroase, provenite din resturile de corali marini și diferite organisme. Fun Fun Cave se află în inima pădurilor pluviale și fascinează prin tunelurile sale colorate, formațiunile spectaculoase și prin coridoarele sale gigantice.

 

Punta Cana este o destinație de vis, cu caracteristici naturale unice care reprezintă o adevărată încântare pentru turiști. Planifică un itinerariu în locurile prezentate și îți vei putea asigura o vacanță pe cinste în cea mai cunoscută zonă din Republica Dominicană!

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns