Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 6 filme clasice de văzut măcar o dată în viață

6 filme clasice de văzut măcar o dată în viață

filme clasice

În ciuda părerii câtorva oameni, filmele clasice nu sunt doar niște producții vechi, ci unele care au trecut cu brio testul timpului. Chiar dacă unele pot fi considerate „depășite”, ele pot fi apreciate chiar și azi, atât pentru poveste, cât și pentru modul în care au fost realizate.

În continuare, iată 6 filme clasice de văzut măcare o dată în viață.

The Third Man (1949)

Eroul este un scriitor american care sosește în Viena postbelică și este confruntat cu o situație care îi este complet străină. Încercările de a afla ceva despre moartea prietenului său îi dovedesc incapacitatea de a face față unor situații de viață complexe.

Metropolis (1927)

Într-un oraș futurist împărțit între clasa muncitoare și planificatorii orașului, fiul gânditorului orașului se îndrăgostește de o profetă din clasa muncitoare care prezice venirea unui salvator pentru a-și media diferențele. Filmul reprezintă prima lucrare de anticipație științifică de mare respirație, cu decoruri uriașe, mii de figuranți, efecte speciale realizate printr-o tehnică de vârf la acea vreme și secvențe fantastice inovatoare.

The Wizard of Oz (1939)

Ca să-și salveze cățelușul Toto de o vecină rea, Dorothy vrea să plece de acasă, dar se întoarce tocmai când o tornadă lovește ferma din Kansas și o transportă în lumea lui Oz. Pe drumul pavat de cărămizi galbene, fetița se împrietenește cu trei personaje și pornesc împreună către orașul unde locuiește Marele Vrăjitor, fiecare cu câte o dorință. Numai ca și aici, ca în orice țară de basm, există vrăjitoare și zane, iar obstacolele nu sunt puține…

Citizen Kane (1941)

Când un mogul media moare în reședința sa super-luxoasă. Jurnaliștii, foștii săi colegi de breaslă, încearcă să afle chintesența vieții acestuia pornind de la ultimul cuvânt rostit pe patul de moarte. Filmul este povestit în flashback-uri, iar fiecare personaj îl cunoaste pe Kane doar dintr-o anumită perspectivă.

Rear Window (1954)

În 1950, undeva în New York, un fotograf rămâne paralizat în urma unui accident. Neputând să se deplaseze, Jeff își petrece aproape tot timpul observându-i pe vecini. Curios să afle cât mai multe, el începe să-l bănuiască pe vecinul de alături că și-a omorât soția.

Seven Samurai (1956)

Un sat sărac, atacat de bandiți, recrutează șapte samurai șomeri pentru ai ajuta să se apere.

Vizionare plăcută!

 

Citește și: 5 filme biografice despre femei care au făcut istorie
Citește și: 5 drame romantice pe care orice femeie trebuie să le vadă

 

 

Sursă foto: Unsplash @jeremyyappy

Comments

comments

Lasă un răspuns