Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 6 greseli de evitat in timpul facultatii

6 greseli de evitat in timpul facultatii

Facultatea este o experienţă cu care te întâlneşti doar o singură dată în viaţă, şi multe ne uităm în urmă cu melancolie la acei ani minunaţi. Altele nu îşi amintesc cu drag de anii de studenţie.

Pentru ca peste câţiva ani să priveşti în urmă şi să-ţi aminteşti cu placere de aceşti ani, ai grijă să nu faci următoarele greşeli.

1.Să ai restanţe. Deşi aceasta este o experienţă des întâlnită în rândul studenţilor, să fii restanţieră nu este chiar atât de grozav. 

Vei avea materii grele, sau profesori proşti, sau prea multe evenimente sociale care te vor face să amâni învăţatul. Încearcă să nu ajungi în situaţia de a avea restanţă, până la urmă nu vrei să-ţi pierzi şi vara învăţând, nu?

2.Alcoolul şi deciziile greşite. Eşti la facultate pentru că eşti majoră şi eşti un adult ineligent. Comportă-te că atare. Alegerile pe care le iei îţi pot influenţa viaţa ta şi pe a celor de lângă tine. Vei merge la multe petreceri, aşa că ai grijă ce şi cât bei. 

3.Să nu ai colegă de cameră. Crezi că viaţa de facultate este mai uşoară dacă locuieşti singură? E posibil să fie aşa, dar nu totul în viaţă este uşor şi exact aşa cum ne dorim. Ieşi din zona ta de confort experimentând lucruri noi. Stai în cămin sau ia-ţi o colegă în apartament şi vei învăţa cum să împărţi spaţiul cu cineva cu care nu ai nimic în comun. Vei învăţa să convieţuieşti cu o persoană care poate este total diferită, dar vei vedea în timp avantajele de a nu locui singură. 

4.Să nu-ţi depăşeşti fricile. Gândeşte-te cum ai vrea să îţi aminteşti de anii de studenţie peste 20-30 de ani? Vrei să vezi cât de corectă şi cuminte ai fost sau să-ţi aminteşti de lucrurile amuzante pe care le făceai? Dacă îţi este frică să faci ceva anume, soluţia cea mai bună este să o faci. Cucereşte-ţi temerile dând piept cu ele, dar nu uita să te şi distrezi. Şi cel mai important, nu uita de siguranţa ta înainte de toate.

5.Să nu ai experienţă în câmpul muncii. Chiar dacă vei absolvi cu 10, la orice interviu de angajare vei fi întrebată de experienţă. Dar dacă tu abia ai absolvit, de unde să o ai? Ei bine, din timpul facultăţii. Nu spun să abandonezi cursurile pentru a merge la serviciu , dar îţi poţi lua un job pe timpul verii. Dacă vrei că vara să ai totuşi parte de vacanţă, aunci poţi, în timpul anului, să participi la activităţi de voluntariat. Acestea mereu vor arată bine într-un CV. Chiar dacă nu vei fi plătită, vei acumula experienţă de viaţă iar asta este mult mai importantă decât banii.

6.Să pici la licenţă. Facultatea este o experienţă intensă şi poţi să o consideri o investiţie. Investeşti în tine de fapt. Dar dacă vrei ca investiţia ta să nu fie degeaba, atunci ai nevoie de diplomă de absolvire. Nu lăsa neterminat nimic în viaţă. Fără diplomă de absolvire, aceşti ani pot fi consideraţi doar o experienţă de viaţă, dar nu te vor ajuta şi pe plan financiar. Concentrează-te şi ţine mereu cont că trebuie să-ţi atingi scopul , dar nu uita să te şi distrezi pe parcurs.

Tu ce greşeli ai făcut în facultate?

Comments

comments

Lasă un răspuns