Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 6 lucruri productive de făcut când ai o stare proastă

6 lucruri productive de făcut când ai o stare proastă

gandire pozitiva

Oricine are stări proaste uneori, când nimic nu pare că merge bine, când nu ne putem opri gândurile negative. Însă această atitudine nu va rezolva problemele, dimpotrivă, te va face să te scufunzi și mai mult.

Deși există situații în care nu putem rezolva o problemă, atitudinea noastră este foarte importantă. În urmă cu câțiva ani, eram o persoană foarte pesimistă și plină de gânduri negative. Mi-am dat seama că acest mod de gândire este toxic, atât pentru mine, cât și pentru cei din jur, motiv pentru care am făcut tot posibilul să îmi schimb perspectiva asupra vieții. În prezent, pot spune că sunt împăcată cu mine, că gestionez altfel problemele care apar, că lucrurile negative nu mă mai afectează la fel de mult.

În acest articol îți voi arăta ce ar trebui să faci când mai ai stări proaste, pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

Concentrează-te pe lucrurile bune din viața ta. Pentru ce ești recunoscătoare? Ia o foaie de hârtie și fă o listă cu toate aceste lucruri. Când ai o zi proastă, amintește-ți de părțile sale bune. Știai că cercetătorii științifici au dovedit că persoanele care fac des acest lucru își pot reduce simptomele de depresie și au, per total, o viață mai bună?

Imaginează-ți succesul. Așa cum spuneam și mai sus, uneori nu ne putem opri gândurile negative. Data viitoare când te surprinzi gândindu-te la ce e mai rău, oprește-te! Imaginează-ți toate lucrurile bune pe care ți le dorești și care se pot întâmpla. Dacă îți dorești un viitor fericit, nu te mai concentra pe lucrurile negative, ci pe succesul pe care îl poți (și îl vei) obține.

Fă un plan. Odată ce ai început să îți imaginezi un viitor mai bun, fă-ți un plan pentru a ajunge acolo. Acest plan se poate lungi pe mai mulți ani, ceea ce te poate deprima, însă nu uita: timpul va continua să treacă – preferi să fii la fel de nefericită și peste 10 ani sau să faci eforturi pentru a-ți schimba viitorul? Totul depinde de tine.

Acționează. Împarte planul în pași mai mici, pe care îi poți duce la capăt. De exemplu, poate îți dorești să te muți în altă țară, lucru care îți pare imposibil acum. Gândește-te de ce ai nevoie pentru a face asta: învață limba din acea țară, pentru a te putea descurca odată ce te-ai mutat; urmează un curs de specialitate, pentru a obține un job bine plătit; fă pașaport animalului de companie, pentru a-l putea lua cu tine.

Fă sport. Sportul are numeroase beneficii pentru sănătatea ta și te va ajuta să ai și o stare de spirit mai bună. Încearcă să faci puțin sport măcar de 3 ori pe săptămână – orice exerciții sunt folositoare, cât timp te ții de ele.

Fă zilnic ceva care te face fericită. Citește măcar 10 minute înainte de culcare, petrece mai mult timp cu copiii, prepară-ți un ceai aromat și colorează, mergi la teatru sau fă o faptă bună.

Toate acestea sunt mici schimbări pe care oricine le poate face și care te vor ajuta mai mult decât crezi. Începe chiar acum!

 

Citește și: Totul despre depresie

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns