Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 6 obiceiuri bune

6 obiceiuri bune

Fericirea se face, se învaţă, se obţine. Tu este principala sură a fericirii tale. Mai mult, daca fericirea nu vine din tine, şansele de a găsi vericirea în cei din jurul tău, scad. Partea cea mai frumoasă este că fericirea este o abilitate pe care o poţi dobândi cu obiceiuri bune. Lista celor 6 obiceiuri bune sunt căi către fericire. Niciodată nu este prea târziu sau prea devreme pentru a învăţa să fii fericit iar cele 6 obiceiuri bune sunt jaloanele către fericire.

Cele 6 obiceiuri bune pot să fie tot atatea rezoluţii pentru Anul Nou şi o cale către un nou început.

1. Fii bună cu tine

Nu te poţi aştepta să fii fericită, dacă nu eşti bună cu tine şi pentru tine. Gândirea pozitivă este unul din gesturile de bunătate pe care le poţi face pentru tine. gândirea negativă este dăunătoare, consumă energie, produce stres şi te încarcă negativ. Gândirea pozitivă calmează şi linişteşte, gândirea negativă produce îngrijorări, temeri, spaime care te afectează fizic şi psihic. A fii bună cu tine înseamnă a te respecta, a te iubi pe tine, a avea grijă de trupul şi, mai ales, de mintea ta.

2. Trezeşte-te devreme

Spune la revedere de la 1 ianuarie trezitului târziu. Trezitul devreme şi culcatul la ore rezonabile, în fiecare zi lungeşte viaţa. Trezirea devreme te face mai energică şi, de asemenea, îţi oferă mai mult timp pentru a face tot ceea ce ai planificat pe parcursul zilei. Dimineaţa este ideală pentru a face mişcare, iar trezitul devreme îţi oferă timp pentru această activitate. Mişcarea combate şi diminuează stresul, iar a fi mai puţin stresat este una din obiceiurile bune care te face fericită.

3. Nu te compara cu cei din jurul tău

A te compara cu cei din jurul tău este una din cele mai mari erori pe care le poţi face şi o mare dovadă de lipsă de respect faţă de tine. Viaţa este prea scurtă pentru a te lăsa comparată sau a te compara cu cei de lângă tine. Nu ai niciodată de unde să ştii ce se ascunde în spatele aparenţelor şi nu ai cum să cunoşti realitatea celor faţă d ecare te compari. Fii tu, fii ceea ce vrei, fii cum vrei şi fii cu adevărat fericită.

4. Ajută pe alţii

Fă-ţi un obicei din a oferi ajutor! Este una din cele mai bune şi mai simple terapii pentru suflet. A face fericit pe cineva, a ajuta este unul din cele 6 obiceiuri bune pe care trebuie să le faci constant, pentru fericirea ta, anul viitor.  A face un obicei din a face oamenii să zâmbească şi să fie fericiţi este un pas important pentru propria ta fericire.

5. Stabileşte-ti obiective posibile

Dacă ai planuri de viitor atunci obiectivele tale trebuie să fie pe măsura posibilităţilor şi a aptitudinilor tale. Nu-ţi stabili obiective imposibile, care să te oblige la compromisuri şi care sp ducă la eşec. Stabileşte-ti obiective posibile, pe care să le poţi îndeplini. Dacă le îndeplineşti mergi mai departe şi pune ştacheta mai sus.

6. Scapă de obiceiurile proaste

Există obiceiuri proaste care te fac nefericit. De regulă dependenţele sunt cele care pot aduce nefericirea personală. Anul Nou este un foarte bun moment de a scăpa de obiceiurile proaste şi planul penmtru aceasta este unul din cele 6 obiceiuri bune, perfecte de pus în aplicare de la începutul Anului Nou. Obiceiurile proaste sunt nenumărate (din pacate!), iar pe listă se află consumul de alcool, fumatul, dependenţa de muncă, lipsa de mişcare, izolarea, dependenţa de reţelele sociale, viaţa virtuală. pentru încurajare trebuie spus că nu este întotdeauna adevărat că obiceiurile vechi mor greu. Cu voinţă şi perseverenţă poţi dezvolta mereu noi obiceiuri, iar obiceiurile rele pot fi înlocuite de obiceiuri bune.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns