Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 6 obiceiuri din vacanță de care te poți bucura tot anul

6 obiceiuri din vacanță de care te poți bucura tot anul

obiceiuri vacanta

Concediul reprezintă pentru cele mai multe persoane acel moment din an de deconectare completă, fără griji, și relaxare cât cuprinde. Dar ce facem în restul anului?

Perioadele de liniște nu trebuie lăsate doar pentru cele câteva zile sau săptămâni de vacanță. Cele mai bune și creative idei pot veni tocmai atunci când nu ne sufocăm cu munca și încercăm să ne bucurăm puțin de fiecare clipă pe care o avem la dispoziție. Când nu putem merge într-o vacanță, dar simțim că am avea nevoie de una, de ce să nu aducem atmosfera de vacanță aici, ca să spargem rutina?

6 idei ca să te simți acasă ca în vacanță

  1. Un spectacol

Pentru că escapadele de un weekend pentru un concert prin Europa sau un eveniment special nu sunt mereu la îndemână, oricând poți găsi o piesă de teatru, un spectacol de operă, un show de comedie sau un concert în apropiere de tine. Cu certitudine, o astfel de ieșire din casă îți va da acel plus de energie de care ai nevoie din când în când. Caută un loc în care să te simți în largul tău și nici nu vei simți cum se scurg câteva ore în cel mai plăcut mod cu putință.

  1. Un cocktail de vacanță

Îți mai amintești cum a fost ultimul concediu la Roma sau Florența? Te-ai gândit că ai putea să iei o parte din el chiar acasă? Aceste cocktailuri cu Aperol recunoscute și nelipsite din orice local din Italia reprezintă aperitivul ideal pentru o seară care să-ți reamintească de cele mai plăcute momente trăite în ultimul concediu. Un astfel de cocktail poate fi făcut rapid chiar acasă, fără mare efort, sau poate fi servit într-un restaurant la doi pași de tine. Efectul de relaxare va fi, în ambele cazuri, garantat.

  1. Un deliciu rapid

Și cum să vorbim despre un aperitiv dacă nu aducem în discuție și o cină relaxantă și foarte ușor de preparat? Uită de vase, tigăi, fum și aragaz. Ai nevoie doar de o selecție de brânzeturi delicioase pe care le poți găsi în aproape orice supermarket din cartier, 100 grame de șuncă fină, un ciorchine de struguri și puțină nucă. Cu un astfel de platou, nimeni nu va putea să-ți șteargă zâmbetul de pe față.

  1. O plimbare lungă

Cu siguranță principala activitate într-un concediu, plimbarea nu ar trebui exclusă din calcule atunci când rămâi acasă. Că mergi cu bicicleta, dacă vreme îți permite, sau pur și simplu preferi să parcurgi orașul pe jos, o plimbare în weekend poate fi una dintre cele mai simple modalități de deconectare, dar și unul dintre cele mai sănătoase moduri să-ți petreci timpul, dacă ești într-o luptă cu caloriile. Chit că vrei să iei parcurile importante din oraș la pas sau doar vânezi vitrinele magazinelor pentru ultimele reduceri, o după-amiază petrecută în acest fel îți poate oferi un tonus proaspăt înaintea unei noi săptămâni de muncă.

  1. Lectura la un pahar de vin

Cum sună o carte bună într-o cafenea sau ceainărie? Sau poate la un pahar de vin? Acest obicei frecvent și relaxant în vacanță poate fi și o soluție pentru o zi liberă și mai leneșă petrecută într-un local călduros din jurul casei. Imaginează-ți un prânz ușor, acompaniat de o lectură plăcută și un pahar de vin roșu. Cu siguranță te va face să uiți că ești la doar 15 minute de casă.

  1. Rupe-te de tehnologie

Rețelele de socializare, televizorul, mailurile și telefonul pot fi utile în zilele active ale săptămânii, dar în timpul liber mai mult ne pot obosi. Amintește-ți câte ore ai pierdut din ultimul concediu pe telefonul mobil. Probabil nu foarte multe. Preocuparea pentru lucrurile care ne relaxează ar trebui să fie un obiectiv și în weekend, atunci când încercăm să ne încărcăm bateriile. Scoate televizorul din priză, lasă telefonul pe silențios și bucură-te din plin de lucrurile frumoase din jurul tău.

Că vorbim despre un cocktail care ne amintește de vacanță, o lectură ușoară, un spectacol de neuitat sau de o plimbare mai lungă, cel mai important lucru este să știm să folosim fiecare moment liber pe care îl avem la dispoziție ca pe o mini vacanță. Nu trebuie neapărat să călătorim ca să ne deconectăm de cotidian, trebuie doar să învățăm să ne apropiem mai mult de lucrurile care ne fac mai fericite.

Care sunt obiceiurile tale de vacanță pe care le incluzi și în viața de zi cu zi?

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright By Olga Danylenko

Comments

comments

Lasă un răspuns