Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 7 gesturi ecologice prioritare

7 gesturi ecologice prioritare


1.
Chiar daca noi, romanii, nu suntem obisnuiti sa sortam gunoiul menajer, hartia ar putea fi exceptata din talmes-balmesul pubelei. Strange maculatura si preda-o la un centru de colectare. Vei salva un copac de la taiere! Iar daca gestul tau nu va ramane singular, impreuna cu vecinii tai ai putea lasa in picioare copacii de pe cateva hectare de padure.

2. Banala coala A4 poate fi mult mai rational folosita daca este scrisa pe ambele fete. Din pacate, ne-am obisnuit sa risipim cu usurinta foile de hartie, iar daca ni se propune sa cumparam un produs din hartie reciclata, ramanem impasibili.

3. Becurile economice nu sunt o moda, ci un imperativ al acestor vremuri. Daca ti se par scumpe, fa o socoteala a consumului lor de energie, transforma totul in bani si vei vedea ca iesi in mare castig. Facturile tale de energie vor fi mult mai prietenoase.

4. Atentie la toate pierderile de apa din casa! Robinete defecte si vase spalate „la bucata” cu apa siroind la volum maxim. Ce-ar fi daca i-ai cere sotului/ iubitului tau sa inchida robinetul in timp ce se barbiereste, pana cand trebuie sa-si spele fata? Sau sa faci acelasi lucru pana te masezi sub dus?

5. Folosirea rationala a detergentilor poate fi un gest de igiena, dar si unul ecologic. Daca speli vase, calculeaza mai exigent numarul picaturilor miraculoase care te fac sa scapi de grasimea de pe farfurii. Astfel, poluezi mai putin mediul si produci mai putina apa reziduala.

6. Iubesti natura si declari asta ori de cate ori vine vorba despre iesirile tale la iarba verde. E adevarat numai daca in poiana unde ti-ai petrecut weekend-ul nu ramane stiva de gunoi, jarul de la gratar si cate si mai cate.

7. Educa-ti copiii (sau nepotii, sau copiii prietenilor tai) sa respecte toate darurile planetei si sa simta responsabilitatea pe care o are fiecare individ in protejarea mediului.

Comments

comments

Lasă un răspuns