Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Activități pentru un Crăciun creativ, care aduc spiritul acestei Sărbători în casă

Activități pentru un Crăciun creativ, care aduc spiritul acestei Sărbători în casă

activitati craciun

Mai este puțin până la startul sărbătorilor de iarnă și încă de pe acum, puteți demara anumite activități prin care să aduceți spiritul Crăciunului în casă. Iată câteva idei creative prin care îi puteți învăța pe copii să se bucure de Crăciun, să transmită iubire și recunoștință.

Împodobirea bradului de Crăciun

craciun

Acesta este cel mai frumos moment din perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru asta, trebuie mai întâi să cumpărați un brad artificial de Crăciun, din timp.

O idee bună este să alegeți unul din oferta de brazi artificiali online de pe BraziCraciun.net. În această perioadă a anului, se oferă cadou și un voucher reducere în valoare de 50 RON la comenzile de peste 600 RON, care poate fi revendicat folosind codul „CADOU50” în procesul de checkout.

Bradul artificial poate fi mai înalt, un brad artificial 180 cm sau 210 cm, care are o structură specială, este rezistent, frumos, bogat, are și un suport metalic la pachet, inclus în preț.

Gama de brazii artificiali este vastă, astfel încât orice familie poate găsi opțiunea potrivită, indiferent de preferințe și de buget:

  • Brazi artificiali Royal Super Lux de 210 cm sau 240 cm
  • Brazi artificiali de lux Colorado, brazi Nebraska, brazi Normandia, brazi Toronto, brazi Nevada
  • Brazi Crăciun ieftini online înalți de 2 m sau 3 m
  • Brazi artificiali de Crăciun gata împodobiți, care se pot cumpăra sau închiria
  • Brazi artificiali albi, verzi, roz sau roșii.

Realizarea decorațiunilor de brad, pentru Crăciun

activitati craciun

O idee excelentă ar fi realizarea propriilor decorațiuni, din diferite materiale naturale: conuri de pin, nuci, castanele, ghinde, jucării din lemn, fructe uscate (felii de portocale, felii de lămâi galbene, felii de lime uscate prin deshidratare) și multe altele.

Prin urmare, adunați materialele necesare, iar apoi rezervați o zi pentru a crea astfel de decorațiuni care în mod sigur vor arăta grozav în bradul de Crăciun. Folosiți și hârtie creponată, fetru, sclipici, mărgele, bentițe colorate, organza și cu puțină migală și creativitate veți face lucruri interesante:

  • Fulgi de zăpadă, origami, ghirlande tradiționale, fundițe în diferite culori
  • Nuci în staniol, inimioare roșii, inimioare cu sclipici
  • Conuri de pin lăcuite, conuri stropite cu spray fosforescent sau cu zăpadă artificială.

Această activitate este frumoasă, în plus va fi și foarte distractivă.

Ambalaje frumoase pentru cadourile de Crăciun

ambalaje

În luna decembrie, puteți face ambalaje interesante pentru cadourile de Crăciun, acasă. Dacă veți vrea să împachetați cadourile într-un mod unic, mai deosebit, pentru a face o bucurie celor care le vor primi, puteți crea ambalaje frumoase, pictate, desenate, cu mesaje haioase, cu ornamente variate.

Plimbări la piețele de Crăciun

glob

În anumite orașe din țară s-au deschis deja Târgurile de Crăciun, deci o plimbare ar fi o idee bună pentru a vedea ce lucruri deosebite au realizat meșteșugarii, pentru Sărbătorile de iarnă. Dacă vreți să rămâneți acasă, puteți vedea și pe Internet fotografii, sau videoclipuri pe YouTube cu cele mai frumoase Târguri de Crăciun, chiar și din alte țări ale lumii.

Citiți cărți de povești despre Crăciun

povesti craciun

Aceasta este o metodă bună de relaxare și în plus puteți asculta și colinde sau muzică de Crăciun. De asemenea, puteți viziona filme de Crăciun care sunt foarte relaxante și frumoase, online, pe Netflix.

În această perioadă, în librării găsiți cărți de Crăciun foarte frumoase, care pot fi cadouri minunate pentru cei dragi, puse sub bradul de Crăciun.

Dulciuri și prăjituri de Crăciun

De Crăciun trebuie neapărat să aveți pe masă și platouri cu dulciuri, prăjituri, cozonac, cornulețe. Prin urmare, puteți face toate acestea în casă, nu neapărat să le cumpărați din patiserii sau cofetării. Există diferite rețete pe internet din care vă puteți inspira și care sunt ușor de realizat.

De pildă, puteți face fursecuri și prăjituri în diferite culori, ornate în spiritul Crăciunului. În mod sigur va fi foarte distractiv să faceți fursecuri în formă de: steluță, brăduț, fulg de nea, mănușă, fundiță, năsturel, ren, om de zăpadă, chip de Moș Crăciun, îngeraș, cap de ursuleț, diferite animale și personaje din povești.

Felicitări de Crăciun

felicitari craciun

O activitate creativă este realizarea felicitărilor de Crăciun. Acestea pot fi din hârtie colorată, pot avea diferite ornamente din materiale textile sau materiale naturale (flori uscate presate, crenguțe de brad, frunze uscate în culorile toamnei, etc). Puteți găsi idei de felicitări interesante pentru Crăciun pe internet, iar apoi trebuie doar să le puneți în aplicare.

La final, după ce felicitările sunt gata pregătite, nu mai rămâne decât să compuneți mesaje de Crăciun deosebite, care vor impresiona destinatarul. Folosirea unor citate, fraze ale unor scriitori, este o idee grozavă pentru că acestea vor fi pe placul oricărei persoane, atunci când va citi felicitarea primită de Crăciun.

 

Sursă foto: Pixabay, Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns