Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Ai dureri de spate? Geanta ta este unul din motive.

Ai dureri de spate? Geanta ta este unul din motive.

Genţile mari sunt la modă, iar cu cât sunt mai mari cu atât mai bine. Cu toate acestea, cu cât sunt mai mari cu atât sunt şi mai grele. După o zi lungă ajungi acasă cu dureri de spate sau de gât, datorate în mare parte faptului că ai cărat după tine o geantă foarte grea. 

Află ce ai de făcut pentru a evita durerile de spate provocate de geantă grea pe care o porţi.

1. Schimbă umărul

Dacă îmi semeni câtuşi de puţin, vei găsi că a-ţi pune geanta pe celălalt umăr este ciudat şi nenatural. Dar în afară de asta, să schimbi  umărul pe care porţi geanta este unul dintre cele mai bune moduri de a reduce durerile de gât şi spate cauzate de o geantă grea, deci va trebuie să încerci. Fă-o cât de des poţi şi va deveni ceva firesc.

Citeste si: Lucruri esentiale de avut in geanta toamna

2. Alege modelul potrivit

Chiar dacă schimbi umărul pe care porţi geanta, tot există un anumit dezechilibru de greutate, deoarece coloana ta vertebrală nu stă drept, astfel putând să-ţi deteriorezi muşchii şi ligamentele. Găseşte o geantă care distribuie greutatea mai bine- un rucsac mic este bun, dar dacă nu vrei să porţi unul, încearcă o geantă mică cu mâner lung şi ajustabil. Asta îţi va permite să distribui greutatea între umăr şi şoldul opus.

3. Fă-ţi ordine în geantă zilnic

Unul dintre cele mai evidente sfaturi pentru a reduce durerile de gât şi spate este să micşorezi cantitatea de lucruri pe care o ai în geantă. Cea mai bună metodă prin care poţi face asa este să-ţi faci ordine în geantă în fiecare zi, pentru a lua cu tine doar ceea ce îţi trebuie. 

Citeste si: Accesorii esentiale pentru femei

5. O poziţie corectă

Este mereu important să menţii o bună poziţie a corpului când porţi o geantă grea. Experţii spun că femeile tind să-şi încordeze umărul atunci când poartă geantă, când tot ce ar trebui să facă este să şi-l relaxeze şi să-l menţină la acelaşi nivel de înălţime ca şi pe celălat.

6. Fă-i pe toţi să-şi care propriile lor lucruri

Fie că avem copii care vor să ia anumite lucruri peste tot sau că avem un partener care nu are buzunare îndeajuns de mari, multe dintre noi observăm că aveam geanta plină de lucruri care nu ne aparţin. Fă o regulă care spune că dacă nimeni nu vrea să-şi care lucrurile ( înafară de medicamente, şerveţele şi aşa mai departe), stă acasă.

7. Ia o geantă care-ţi permite să pui în ea doar lucruri de care ai nevoie

Încearcă să porţi o geantă mai mică şi s-ar putea să te descurci. Dacă ai o geantă prea mare vei tinde să o umplu cu lucruri pe care nu le vei folosi niciodată, şi vei fi nevoită să suporţi o greutate deloc necesară. Dacă vei purta o geantă mai mică , nu doar că geanta va fi mai uşoară , dar vei avea şi mai puţine lucruri în ea. 

Să sperăm că aceste sfaturi pentru a reduce durerile de gât şi spate să ne ajute să ne gândim mai bine la corpurile noastre atunci când ne umple genţile! 

Câte lucruri îţi pui în geantă şi cât de mult îţi cauzează asta probleme?  

Comments

comments

Lasă un răspuns