Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Alege un sejur cu fast în destinații deosebite

Alege un sejur cu fast în destinații deosebite

Vine momentul ideal pentru o vacanță de relaxare. Profită de competiția dintre agențiile de turism care se întrec în oferte și alege un sejur de lux!

Lux clasic în Dubai

Cea mai elegantă destinație a devenit tot mai accesibilă. Dubaiul este cel mai modern oraș din lume, fiind construit aproape în întregime din sticlă și lumini. El se laudă cu cea mai înaltă clădire de pe mapamond (Burj Khalifa – 829 m), singurul hotel de șapte stele din lume (Burj al Arab), insula artificială în formă de palmier (Palm Jebel Ali), cele mai spectaculoase fântâni arteziene de pe glob și cel mai mare acvariu din lume, de la Atlantis Hotel.

Nu uita de bazar – souk în limba arabă. Nu te aștepta la o piață luxoasă precum restul orașului! Aici se vând condimente, semințe, aur și parfumuri autentice din lemn de santal la prețuri bune.

Oferte

Deseori, companiile aeriene au oferte de zbor cu 99 de euro dus-întors. O cameră la un hotel de 3* costă 50 de euro/noapte. Iar ofertele agențiilor de turism sunt foarte avantajoase: chiar și 500 de euro un sejur de cinci zile, cu avion, transfer, cazare și mic dejun incluse.

Croazieră pe Mediterană

Este opțiunea ideală pentru a vizita cât mai multe orașe într-o singură vacanță. Sunt și alte avantaje, cel mai important fiind aspectul financiar. Orice tip de tur ai alege, te vor încânta brizele Mediteranei. Poți opta pentru o croazieră pe Mediterana de Vest, în care vasul oprește în Napoli, Civitavecchia, La Spezia (Italia), Villefranche/Cannes (Monaco/Monte Carlo), Barcelona (Spania), La Goulette (Tunisia) sau pe Mediterana de Est – vaporul trece prin Mesina (Sicilia), Catania (Italia), Mykonos (Grecia), Istanbul și Kușadasî (Turcia), Santorini (Grecia), Atena (Grecia).

Nici vorbă de plictiseală în timpul călătoriei! Vasele pun la dispoziție spații pentru diverse activități: piscină, jacuzzi, concerte și alte spectacole, săli de cinema, cazinou… plus că în fiecare dimineață ajungi în alt loc!

Oferte

Croazierele încep de la 170 de euro. În funcție de facilitățile incluse, durata și porturile vizitate, ajung până la 2.000 de euro. Pentru cea mai bună investiție, urmărește ofertele last-minute! Atenție, în croazieră, pe lângă costul inițial, se plătesc între 5 și 10 euro/zi taxele adiționale.

Slovenia, exoticul aproape de casă

În ultimii ani, Slovenia a crescut foarte mult pe plan turistic, fiind o țară bogată din toate punctele de vedere. Relieful variat, marea cea verde, gastronomia și cultura interesantă sunt doar câteva dintre atuurile prin care această țară se promovează. Posibilitățile de relaxare sunt numeroase: de la scufundări, ciclism și trasee montane până la excelente tururi culinare și degustări de vin. Dincolo de Ljubljana (sau orașul dragonilor), care a fost numită capitala verde a Europei în 2016, pe lista obiectivelor pe care oricine trebuie să le vadă se află Bled, o stațiune alpină pitorească, așezată pe malul unui lac cu insulă. Peisajul este minunat, cu atât mai mult cu cât de aici poți admira vârfurile Alpilor Iulieni. În apropiere sunt înșirate satele tradiționale. Nu rata nici muzeul de la Castelul Bled, unde este expusă faimoasa broșă Pasărea Paradisului, făurită în secolul al VI-lea.

Oferte

Pe cont propriu, cazarea începe de la 175 de euro/7 nopți/cameră în hotel de patru stele, iar avionul costă în jur de 240 de euro.

Vacanță sălbatică în Namibia

Namibia este cea mai căutată destinație africană. Frumusețile ei ispitesc oameni din întreaga lume: orizonturi imense, vegetație uluitoare, dune spectaculoase, coasta stâncoasă a Oceanului Atlantic, rezervații în care poți vedea animalele sălbatice la câțiva metri distanță. Nu ai cum să-i reziști! Odată ce ai ajuns aici, ideal e să închiriezi o mașină ca să privești în voie tot ce-ți oferă această zonă. Parcul Național Etosha, unic în Africa, este cel mai cunoscut loc unde se poate admira viața sălbatică. Declarat rezervație naturală în 1907, este atât de mare, încât poate fi văzut din spațiu – are 22.000 kmp. Parcul este sigur: există locuri de unde poți observa animalele în liber­tate. Găsești aici cazare, restaurante, chiar și benzinării. Cascada Epupa, un monument natural cu care Namibia se mândrește în întreaga lume, reprezintă un impresionant lanț de căderi de apă create de râul Kunene. Acesta are o jumătate de kilometru lățime, iar cascadele se întind pe o distanță de 1,5 km. Cea mai înaltă cădere are 37 m.

Oferte

Un sejur de opt zile în Namibia costă de la 2.000 de euro de persoană, cu transport cu avionul, cazare, masă și vizitarea câtorva obiective turistice. Pe cont propriu, avionul costă 800 de euro/persoană, iar o noapte la un hotel de trei stele pornește de la 40 de euro camera dublă. Intrarea în Parcul Etosha costă 50 de euro.

Citește și:

Copenhaga, un oraș luminos

5 raiuri pe pamant

Vacanta pe nisip andaluz

Articol preluat din ediția de ianuarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Corina Matei

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns