Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Carvingul de fructe, decorațiunea perfectă pentru o nuntă delicioasă

Carvingul de fructe, decorațiunea perfectă pentru o nuntă delicioasă

carving de fructe

Orice viitoare mireasă vrea ca nunta ei să fie deosebită, iar decorațiunile bine alese și mâncarea delicioasă sunt unii dintre cei mai importanți factori care trebuie luați în calcul.

O modalitate prin care vei atrage atenția tuturor invitațiilor este să combini mâncarea și decorațiunile prin carvingul de fructe. Acestea nu trebuie să fie extrem de complicate – orice „sculptură” de acest fel va fi foarte admirată!

Ce anume este carvingul de fructe?

Inspirat dintr-o veche metodă de sculptat în fructe și legume și avându-și originea la Curțile Regale thailandeze, carvingul a căpătat amploare și la noi, fiind extrem de apreciat la evenimente.

În prezent, această tehnică este foarte populară în China, Japonia și Thailanda. Se folosesc în special pepeni, mere, căpșuni sau ananași, care sunt „sculptați” cu multă grijă și atenție.

Carvingul de fructe poate fi realizat atât de artiști profesioniști, cât și de persoane obișnuite. Cu alte cuvinte, și tu poți face asta pentru nunta ta!

carving de fructe

Cum se realizează?

Pentru început, trebuie să te gândești la un model – îți recomandăm unul simplu atunci când exersezi. Te poți inspira de pe Pinterest, găsești acolo numeroase modele foarte interesante.

Apoi, desenează modelul cu un pix. În continuare, folosindu-te cuțite și ustensile cu forme diferite, poți crea modelul dorit.

Există două tipuri de carving: Skin Carving, unde se sculptează doar coaja, și Carving tridimensional, care este mai complex și mai greu de realizat.

Formele sunt extrem de diversificate, iar rezultatul, așezat pe o masă la nuntă, nu doar încântă ochiul cu spectacolul de culori și de linii surprinzătoare, ci oferă și un moment de respiro, printre atâtea feluri de mâncare grele. Ca mai toate elementele nunți, și fructele se pot personaliza – nu doar cu numele, ci și cu figurile mirilor.

 

 

Citește și: Cele mai întâlnite 10 tradiții de nuntă și proveniența lor

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns