Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Cât de diferite sunt Samsung S20 și Samsung S21?

Cât de diferite sunt Samsung S20 și Samsung S21?

samsung s20

Noul Samsung Samsung S21 a devenit disponibil. Iată cum se compară cu Samsung S20, inclusiv funcțiile camerei și alte specificații.

Noua linie de telefoane Samsung Samsung S21 este acum disponibilă pentru cumpărare. Cea mai recentă versiune a Samsung Samsung este succesorul liniei Samsung S20, lansată în 2020. Dacă te gândești la un upgrade sau vrei să știi care versiune merită cumpărată, s-ar putea să te întrebi care sunt exact diferențele dintre cele două telefoane?

Iată tot ce trebuie să știi pentru moment despre cum se compară Samsung S21 cu Samsung S20. Am ales un câștigător pentru fiecare categorie de mai jos, bazându-ne doar pe specificații.

Design, dimensiunea și greutatea ecranului

Samsung S21 și Samsung S20 sunt extrem de similare când vine vorba de afișaje. Ambele dispun de ecrane AMOLED dinamice de 6,2 inci, o rată de reîmprospătare de 120Hz și un senzor de amprentă pe ecran. Diferențele sunt relativ mici: S21 are o densitate a pixelilor de 421 ppi, comparativ cu 563 ppi ai S20. S21 este, de asemenea, ușor mai greu decât Samsung S20.

Cele două telefoane par, de asemenea, aproape identice ca design. Singura diferență majoră la aspect este modulul camerei din spate, pe S21 având o acoperire metalică. Ambele telefoane au rating IP68 pentru rezistența la apă și praf. Niciun telefon nu are mufă pentru căști.

În ceea ce privește culorile, Samsung S21 vine în pasteluri numite violet fantomă, gri fantomă, roz fantomă și alb fantomă (alte culori sunt disponibile pentru modelele S21 Plus și Ultra). Samsung S20 este disponibil în gri cosmic, albastru nor, roz nor și negru cosmic.

  • Câștigător: egalitate

Camere foto

Modelele de bază Samsung S20 și Samsung S21 au exact aceeași configurație a camerei: modulele camerei din spate au o cameră foto de 64 megapixeli, o cameră cu unghi larg de 12 megapixeli și o cameră ultra-wide de 12 megapixeli. Ambele telefoane au și o cameră selfie de 10 megapixeli. Camerele sunt la fel și pentru ambele modele Plus.

Actualizările majore ale camerei vin pe S21 Ultra. Acest model are patru camere pe spate: un senzor principal de 108 megapixeli și o cameră ultrarapidă de 12 megapixeli, plus două teleobiective de 10 megapixeli – una cu zoom de 3x și una cu zoom de 10x. De asemenea, telefonul se mândrește cu un senzor rapid de noapte și tehnologie de combinare a pixelilor, care face fotografiile mai detaliate.

  • Câștigător: egalitate (cu excepția S21 Ultra, care câștigă în fața lui S20 Ultra)

Viteză de procesare

Două dintre cele mai mari upgrade-uri care vin pe Samsung S21 sunt procesorul telefonului și software-ul pe care rulează. Vorbim despre Android 11 cu un procesor Snapdragon 888, ceea ce ar trebui să ducă la creșterea vitezei și a performanței. Samsung S20 a fost lansat inițial cu Android 10 și are un Snapdragon 875.

Durata de viață a bateriei

Modelele de bază Samsung S20 și S21 au aceeași dimensiune a bateriei de 4.000 mAh. Dimensiunea bateriei crește la 5.000 mAh atât pe S20 Ultra, cât și pe S21 Ultra. Singura diferență între modele este la versiunile Plus: S21 Plus crește dimensiunea bateriei la 4.800 mAh, comparativ cu 4.500 mAh în S20 Plus.

  • Câștigător: egalitate (cu excepția S21 Plus, care câștigă în fața S20 Plus)

Conectivitate 5G

Toate modelele S21 și S20 acceptă conectivitatea 5G, deci, din nou, nu există nicio diferență.

  • Câștigător: egalitate

Suport pentru stylus

Una dintre diferențele mai mari dintre cele două modele de telefoane vine la nivelul Ultra. Samsung S21 Ultra include suport pentru stylusul S Pen (vândut separat), în timp ce niciunul dintre modelele S20 nu o fac. Asta înseamnă că proprietarii S21 Ultra vor putea utiliza în curând stiloul digital mic pentru a nota note, pentru a face capturi de ecran mai bune, pentru a semna documente sau pentru a desena în aplicațiile lor preferate.

Preț

În afara procesorului, probabil cea mai mare diferență între baza Samsung S20 și S21 este prețul. Samsung S21 este acum la vânzare la un preț inițial mai mic decât cel al Samsung S20. Deși prețul modelului S20 a fluctuat de la evenimentul de lansare a generației mai noi, Samsung nu a spus dacă va opera o scădere suplimentară de preț și până în prezent nu pare să fi făcut acest lucru.

  • Câștigător: Samsung S21

 

Sursă: Agenția WinMedia

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns