Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Ce date nu trebuie publicate pe Facebook

Ce date nu trebuie publicate pe Facebook

Nu eşti pe Facebook, nu exişti, dar cu toate acestea o sumă de date personale trebuie protejate şi nu trebuie publicate pe Facebook spre binele tău şi a celor dragi ţie. Unul din motivele pentru care anumite date nu trebuie să fie publice este faptul că fie contul tau, fie cel al prietenilor tăi virtuali pot fi piratate sau informaţiile personale să ajungă în posesia unor persoane rău intenţionate, sustine netsecurity.

Iata care sunt datele personale ce nu trebuie publicate pe Facebook.
 

Data de naştere completă şi datele de naştere ale membrilor familie, mai ales dacă sunt minori. Cei mai mulţi dintre utilizatori adoră să primească felicitări în acea zi specială, însă, dacă îşi publică ziua de naşţere, ei oferă piraţilor cibernetici una dintre cele 3-4 elemente personale de care aceştia au nevoie pentru a le fura identitatea. Ideal este să nu treci deloc ziua de naştere, nici a ta, nici a rudelor tale, mai ales daca sunt copii, dacă ţii neapărat la acest detaliu, atunci evită să specifici anul.

Starea civilă. Indiferent dacă ai o relaţie sau nu, ar fi mai bine să nu faci publică această informaţie. Hărţuitorii adoră să afle că esţi celibatar. Dacă îţi schimbaţi statusul în "single", ei primesc astfel undă verde pentru o posibilă hărţuire. Acelaşi lucru le dezvăluie faptul că este foarte posibil să fii singură acasă.

Locul în care te afli. Există foarte mulţi utilizatori care adoră să precizeze pe Facebook locul în care se află în fiecare moment. Problemele pot să apară atunci când toată lumea vede că ai plecat în vacanţă (şi implicit nu mai este nimeni acasă). Dacă adăugi şi perioada, hoţii ştiu ce au de făcut. Deci este de dorit să nu spui la toată lumea unde te afli. Poţi publica fotografii din vacanţă, după ce te întorci acasă.

Faptul de a fi singură acasă. Este extrem de important ca părinţii să-ţi înveţi copiii să nu publice niciodată pe Facebook această informaţie. În definitiv, nimeni nu ar începe să strige într-o cameră plină cu persoane necunoscute că în următoarele ore va fi singur acasă. Acest lucru nu ar trebui făcut nici pe Facebook.

Nu publica fotografii ale copiilor cu numele lor şi şcoala la care învaţă. Mulţi publică pe Facebook fotografii şi înregistrări video cu copiii lor, fără să se gândească nici o secundă la eventualele riscuri. Unii merg până într-acolo încât îşi schimbă fotografia de profil cu una a copiilor lor, ceea ce este o eroare gravă care poate avea consecinţe neplăcute.

Comments

comments

Lasă un răspuns