Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Ce e de făcut când nu te simți bine în pielea ta. Soluțiile care chiar dau roade

Ce e de făcut când nu te simți bine în pielea ta. Soluțiile care chiar dau roade

Încrederea în sine este un atribut care nu doar că te poate ajuta să obții ce ți-ai propus, dar persoanele cu atitudine optimistă, care emană siguranță în forțele proprii, reușesc mai ușor în viață și se fac plăcute mai rapid.

Fiecăreia dintre noi i se poate întâmpla să aibă o zi proastă, în care totul îi merge pe dos și nu se simte confortabil în pielea ei, însă, dacă este la ordinea zilei să te simți la pământ, este cazul să te mobilizezi și să faci tot ce îți stă în putere pentru a-ți recăpăta încrederea în tine. Iată ce poți face:

Recapătă-ți încrederea în corpul tău cu o soluție care chiar dă rezultate

Femeile au mai multe complexe față de felul în care arată, spre deosebire de bărbați. Obișnuite să vedem constant trupurile zvelte, perfect tonifiate și epilate ale vedetelor sau ale fotomodelelor, de multe ori ajutate și de editarea foto, ne-am creat o imagine distorsionată asupra felului în care ar trebui să arătăm. Greutatea, celulita, vergeturile și mărimea sânilor sunt principalele subiecte care le fac pe femei să își ascundă corpul și să nu se simtă perfect în pielea lor. Dar soluțiile pentru a scăpa de aceste complexe sunt mai simple decât ai fi crezut. Dacă vrei să afli cum scapi de celulită, este suficient să îți faci o programare la un salon și să te lași pe mâinile dibace ale esteticienelor. Nu numai că îți vei tonifia pielea și îmbunătăți circulația, dar când vei ieși de acolo te vei simți ca o divă.

Femeia modernă de astăzi jonglează în permanență între familie, serviciu, prieteni și nu mai are timp să meargă la sală sau să mănânce corect. În toată această agitație, să îți acorzi mici momente de răsfăț dedicate doar ție este esențial pentru a-ți recăpăta încrederea și buna dispoziție.

Învață să ignori ce cred alții

Când îți pui la îndoială fiecare decizie pe care o iei, prin prisma a ce vor gândi cei din jur despre tine, ai numai de pierdut. În primul rând, doar tu poți ști ce este mai bine pentru tine. Un sfat bine intenționat din partea familiei sau a prietenilor este oricând binevenit, însă nu te lăsa influențată de gura lumii când iei o hotărâre. Se spune că femeile au instinct puternic, iar dacă al tău te-a ajutat până acum, este bine să îl urmezi. Te vei simți mai împăcată cu tine însăți și mai fericită, dacă te eliberezi de povara de a te gândi mereu la ce vor spune oamenii.

Fă-ți vocea auzită la locul de muncă

Studiile arată că bărbații sunt mai dispuși să aplice la joburi pentru care îndeplinesc doar 60% dintre criteriile cerute de angajator, dar femeile aplică doar dacă le îndeplinesc 100%. Dezvoltând această descoperire, un studiu a arătat că femeile ezită să își spună părerile, dacă nu sunt sigure pe afirmațiile lor, în timp ce bărbații își asumă riscul de a spune lucruri mai mult sau mai puțin corecte.

Asta se vede mai ales la locul de muncă, unde de multe ori vocile femeilor sunt suprimate în sedințe, iar ideile lor sunt preluate și asumate de colegii de sex opus. Dar cum suntem creative și știm să găsim soluții la orice problema, femeile au început să se susțină în mod organizat una pe cealaltă la întâlniri de afaceri și în ședințe, aprobându-și ideile una alteia. Asta îi forțează pe bărbați să le acorde atenția necesară și îi împiedică să-și mai asume strategiile care nu le aparțin.

Înconjoară-te de familie și de prieteni mai des

Cei dragi au o capacitate fantastică de a ne reda buna dispoziție, de a ne face să ne simțim iubite și apreciate, așa că, în momentele grele, evită să te refugiezi în singurătate și lasă-te consolată de oamenii apropiați ție. Nu există niciun motiv să treci singură printr-o perioadă proastă, iar la finalul zilei te vei simți mult mai bine.

Găsește-ți un hobby sau practică un sport

Dacă te apuci de un sport, nu o face pentru a arăta mai bine. Alege ceva care să îți facă plăcere și pentru care să fii dispusă să depui energie, indiferent cât de obosită vei fi. Rezultatele asupra corpului tău vor fi un bonus, dar cele asupra sănătății sunt neprețuite. O stare de spirit mai bună, scăderea colesterolului, o inimă puternică și sănătoasă, circulația periferică îmbunătățită și, per ansamblu, mai mult optimism. Efortul fizic este cea mai bună metodă pentru a combate depresia și anxietatea. Asta pentru că activează eliberarea de endorfine în organism, cunoscute și sub numele de „hormonii fericirii”, așa că ai toate motivele să te pui pe treabă.

Un hobby sau o pasiune căreia să îi dedici puțin timp în fiecare săptămână te poate ajuta enorm să depășești momentele dificile din viață. Indiferent că îți place să te plimbi, să citești, să gătești, să pictezi sau să te uiți la filme, astfel de activități sunt vitale pentru sănătatea noastră psihică. Ele te ajută să te deconectezi, să scapi de stres și să resimți mai puțină presiune în alte aspecte ale vieții tale.

Care ți se pare cea mai bună metodă pentru a-ți recăpăta încrederea în tine? Tu ce faci când treci printr-o perioadă grea?

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: goodluz  

Comments

comments

Lasă un răspuns