Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Ce faci dacă ți-e frica în avion

Ce faci dacă ți-e frica în avion

Statisticile spun ca e cel mai sigur mijloc de transport, dar instinctul de conservare nici nu vrea sa auda de ele. Ce faci daca ti-e frica in avion? Iata cum poate fi invinsa frica de avion!

Ii recunosti usor pe cei carora le e teama de zborul cu avionul: stau incordati, cu mainile inclestate pe manerele scaunului, icnesc la fiecare turbulenta. Unii chiar plang si reactioneaza ciudat, necesitand interventia prompta e echipajului de zbor. Te numeri printre ei? Daca da, iata cateva metode care te pot ajuta sa invingi teama sau macar s-o diminuezi.

Nu renunta

In primul rand, nu rari calatoriile sau nu renunta la a vedea lumea din aceasta cauza. Cu cat zbori mai des, cu atat teama ta se va diminua si zborurile nu vor mai fi o aventura traumatizanta ci vor deveni mult mai confortabile din punct de vedere psihic.

In fata e mai bine

Daca ai posibilitatea sa-ti alegi locul in avion, ai grija ca acesta sa fie cat mai aproape de cabina pilotului. In partea din spate, turbulentele se simt mai puternic.

Ocupa-ti mintea

Fa rebus sau sudoku, uita-te la un film (dar nu la Flight!) si poarta conversatii cu partenerii de drum. Chiar e indicat sa le spui ca ti-e frica si sa te hranesti cu incurajarile lor. Daca tii teama in tine, o vei resimti mult mai acut.

Hidratarea alunga teama

Si cand spun hidratare nu ma refer la sticlutele cu whiskey. La altitudine mare, efectul alcoolului e dublat – te cherchelesti mai repede, dar se instaleaza si deshidratarea organismului, care sporeste senzatia de teama. Bea deci multa apa si eventual un pahar de vin, nu bauturi tari. Evita si cafeaua sau bauturile pe baza de cofeina (cola) – si ele favorizeaza deshidratarea.

Relaxeaza muschii

Nu te incorda pe timpul turbulentelor, trateaza-le ca pe niste simple… denivelari ale drumului. Pentru avion, chiar asta sunt. Lasa-ti corpul sa se miste in ritmul lor, respira adanc si lent, si vei evita astfel atacul de panica.

Si, mai presus de toate, aminteste-ti ca riscul de a fi implicat intr-un accident de avion e de 1 la 11 milioane. Ca termen de comparatie, riscul de-a fi victima unui accident auto e de „doar” 1 la 5000. Asadar, dupa cum glumesc statisticienii, cel mai mare pericol intr-o excursie cu avionul e drumul cu masina pana la aeroport. Condu deci cu grija!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns