Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Ce lucruri surprinzătoare îți influențează fericirea

Ce lucruri surprinzătoare îți influențează fericirea

firma de curatenie

Cu toții ne dorim să fim fericiți, însă fericirea noastră este condiționată de numeroase aspecte și, din păcate, nu le putem controla pe toate. Însă chiar dacă nu avem control asupra situației politice din țară, a sănătății noastre și a unor predispoziții genetice, pentru a oferi doar câteva exemple, există și multe alte aspecte care stau în puterea noastră. Fericirea este influențată și de mulți factori pe care îi putem schimba în avantajul nostru.

În Psychology Today este menționat un studiu realizat de Ed Diener de la Universitatea din Illinois conform căruia oamenii care câștigă mai mult de 10 milioane de dolari pe lună sunt doar puțin mai fericiți decât angajații acestora. Așa ca expresia „banii aduc fericirea” este valabilă doar în cazuri restrânse. Însă, pe lângă un efort constant de a vedea partea plină a paharului, toți oamenii fericiți îndeplinesc anumite criterii:

O casă curată

Indiferent dacă îți place sau nu să faci curățenie, o casă curată și organizată aduce bucurie oricărei persoane. Un studiu publicat pe PubMed arată că femeile care își descriu casa drept dezordonată, sunt mult mai predispuse la oboseală, depresie și un nivel crescut de cortizol. În timp ce un alt studiu descris de IU News Room, demonstrează că persoanele cu locuințele curate sunt mult mai fericite și sănătoase.

Însă, pentru multe dintre noi, o casă curată și organizată este departe de realitate. Copleșite de un program plin și o casă plină de lucruri, rareori găsim timp pentru a face mai mult decât minimul necesar. Având în vedere importanța curățeniei asupra stării de spirit, e bine să aloci 30 de minute în fiecare zi curățeniei. Începe cu organizarea lucrurilor, aruncă sau donează obiectele pe care nu le mai folosești și continuă prin a face curățenie și igienizare. Iar dacă timpul nu îți permite aceste activități, apelează la serviciile unei firme de curățenie. Încheie cu mici retușuri prin care să îți transformi casa într-un spațiu mai relaxant: mai multe plante, o lumânare parfumată și tablouri sau imagini plăcute.

O alimentație sănătoasă

Există o legătură puternică între ceea ce mâncăm și sentimentele pe care le avem. În ciuda dorinței corpului nostru pentru alimente bogate în zaharuri și carbohidrați, care să îi ofere o fericire temporară, trebuie să ne îndreptăm spre obiceiuri sănătoase. Acestea, în loc să te facă să te simți de parcă ești într-un roller coaster, cu nivele de energie și fericire fluctuante, îți vor oferi stabilitatea de care ai nevoie.

Conform Healthline, nu doar ceea ce mănânci contează, ci și cum o faci. Astfel, trebuie să mănânci regulat, fără a sări peste mese, dar să știi și de ce are corpul tău nevoie. Aceștia recomandă să nu omiți din alimentația ta:

  • proteine, precum ouă, carne de pui, tofu;
  • vitamine, precum broccoli, portocale, spanac, somon;
  • fibre, precum ovăz, pere, fasole și mazăre.

Exercițiul fizic constant

În numeroase studii despre fericire și sănătate s-a observat în repetate rânduri conexiunea dintre oameni fericiți și activitatea fizică. Pe lângă faptul că persoanele care fac sport regulat au mai multă energie și sunt mai sănătoase, aceștia simt și  fericirea împlinirii unei ținte. De asemenea, ei au o imagine mai bună asupra corpului lor.

Studiile au mai arătat că activitățile fizice au un efect benefic asupra odihnei, ajutând persoanele care suferă de insomnie. Pe lângă toate acestea, sportul ajută corpul să secrete endorfină, hormonul neurotransmițător care trimite mesajul de la un neuron la altul. Așa că introdu de câteva ori pe săptămână o activitate fizică care să îți facă plăcere, precum: alergat, yoga, cardio, tenis sau înot.

Relații bune cu cei din jur

Relațiile interumane, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ, ne influențează fericirea. Studiul menționat la începutul articolului realizat de Ed Diener arată că cele mai fericite persoane care au participat la acesta au un lucru în comun: o relație în care se simt iubiți, în siguranță și susținuți. De asemenea, alte studii arată că ar trebui să alegem calitatea în schimbul cantității când vine vorba de prieteni.

Articol realizat în colaborare cu iClean

Sursă foto: Deposit Photos

Comments

comments

Lasă un răspuns