Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Ce poți face la orice vârstă ca să fii considerată o femeie elegantă

Ce poți face la orice vârstă ca să fii considerată o femeie elegantă

femeie eleganta

Oamenii eleganți știu să-și controleze emoțiile foarte bine. Este o regulă generală, care se aplică și atunci când vorbim despre sentimente negative, dar și atunci când vorbim despre cele pozitive. Asta nu înseamnă că oamenii eleganți sunt niște roboți. Înseamnă doar că se cunosc foarte bine și că au ajuns la un echilibru care le permite să gândească înainte să acționeze. Iar asta se întâmplă în orice situație. Această abilitate ține de maturitatea și inteligența emoțională a fiecărui individ. Iar aceste calități pot fi învățate. Ca bonus, controlul emoțiilor vine la pachet și cu un oarecare aer de mister, pe care orice femeie, la orice vârstă, și-l dorește. Nu? Iată cum îl poți obține și tu:

  • Găsește-ți un stil numai al tău

Eleganța este caracterizată în primul rând de un stil doar al tău. O femeie memorabilă este acea femeie care reușește să transforme o culoare, un costum, o coafură sau un accesoriu în ceva numai al ei. Gândește-te la celebrul costum din doua piese a lui Coco Chanel. Milioane de femei l-au cumpărat de-a lungul timpului. Niciuna nu a reușit să îl poarte așa cum o făcea creatoarea de modă. Sau la tunsoarea lui Jennifer Aniston. Câte dintre noi nu am ales-o măcar o dată în viață? Niciuna n-am reușit însă să o purtăm așa cum o face actrița.

Vei spune că într-o lume caracterizată de globalizare e greu să găsești ceva numai al tău. Ei bine, nimic mai adevărat. Un astfel de accesoriu, abia lansat pe piață și care înlocuiește țigara clasică, poate să te scoată în evidență. IQOS este o tehnologie modernă, inovatoare, care încălzește tutunul în loc să-l ardă. Vei obține doza necesară de nicotină fără foc, fără fum și cu mai puțin miros. Iar dispozitivul se păstrează într-un încărcător portabil elegant, care poate fi achiziționat în mai multe culori.

  • Studiază-ți felul în care mergi

Felul în care mergi te poate transforma în cea mai frumoasă persoană din încăpere, indiferent de ce haine alegi să porți. Pentru un mers elegant, ridică puțin bărbia, îndreaptă umerii și spatele, cu pieptul ușor împins în față.

Pășește ferm, cu genunchii drepți. Așa cum o fac modelele, dar fără să încrucișezi picioarele în mers. Pantofii cu toc stiletto te pot ajuta să obții acest tip de a păși. În plus, poți învăța și câteva trucuri simple prin care să adaugi personalitate tinuței tale.

  • Îngrijește-te

Oamenii te vor trata mai bine sau mai rău, în funcție de cât de sănătos alegi să mănânci. Și asta pentru că hrana pe care o alegem transmite un mesaj clar celor din jurul nostru. Dacă dieta ta este una sănătoasă, persoanele apropiate vor înțelege că ai stimă de sine, te respecți și vrei să trăiești sănătos. Vor ști că ai așteptări mari de la viață și că ai încredere în propria persoană. Comportamentul lor față de tine va fi unul respectuos.

Ai grijă așadar de tine și alocă-ți câteva zeci de minute zilnic, numai pentru tine. Chiar dacă ai copii. Și investește bani și în lucruri care te fac să te simți bine, ca un set de lenjerie de lux, bilete la teatru sau operă, o cremă de noapte scumpă sau un set de lenjerie intimă sexy.

  • Învăță cum să spui „NU“ cu diplomație

„Refuzul este elegant“, a spus una dintre cele mai elegante femei din lume, Coco Chanel. Cea mai mare schimbare în viața unei femei se va produce în ziua în care va învăța să spună „Nu“. „Nu“ unei relații nesănătoase, „nu“ unui șef absurd, „nu“ relațiilor de familie disfuncționale, „nu“ prieteniilor false.

Nu te teme că refuzul este lipsit de diplomație. În niciun caz. Ba dimpotrivă, o femeie care știe să evite elegant anumite persoane sau situații nu este lipsită de bunătate sau compasiune. Stilul nu are nicio valoare dacă nu ești sinceră, iar refuzul este o formă de sinceritate.

  • Cunoaște-te pe tine însăți

Eleganța vine și din autocunoaștere. Descoperă ce îți place și mai ales ce nu-ți place. Descoperă-ți pasiunile și îmbrățișează-le. Atunci când o femeie se cunoaște foarte bine, alegerile pe care le face – fie că țin de carieră sau de viața personală – devin mai simple și mai ușor de asumat. Iar cei din jur vor înțelege că ai încredere în tine și vor traduce acest lucru în eleganță.

Tu ce metode folosești pentru ca lumea să te considere o persoană elegantă și stăpână pe sine?  

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns