Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Ce poți vizita într-un city break în Praga, Cehia

Ce poți vizita într-un city break în Praga, Cehia

city break praga

Praga este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Este relativ ieftină, apropiată de România, iar obiectivele turistice pot convinge pe oricine să caute chiar acum bilete de avion.

Dacă și tu vrei să vizitezi capitala Cehiei în viitorul apropiat, iată ce îți recomandăm să vizitezi într-un city break.

Casa dansatoare

Pentru început, trebuie să menționăm faptul că cel mai bun lucru pe care îl poți face când vizitezi Praga este să te plimbi cât mai mult pe jos. Aproape fiecare clădire îți va fura privirea, atât de mult încât plimbările chiar pot ajunge copleșitoare. Dacă vei ajunge în Praga în sezonul rece, cel mai probabil nu vei dori să te plimbi atât de mult prin frig. În acest caz, îți recomand să folosești autobuzele și tramvaiele, nu metroul, pentru a putea admira orașul pe geam.

Catedrala Sf. Vitus

Castelul Praga este cel mai mare complex medieval din întreaga lume. Îl vei observa aproape de oriunde din oraș, fiind amplasat pe un deal înalt. Rezervă-ți o mare parte din zi pentru a vizita această zonă, pentru că vei găsi aici Palarul Regal, superba catedrală gotică Sf. Vitus, dar și basilica Sf. George, Galeria Națională și Străduța de Aur. Din păcate, vei fi nevoită să faci și o pauză de masă când te afli aici, iar mâncarea pe care o vei găsi este cam costisitoare – e de înțeles, având în vedere că este cel mai cunoscut obiectiv turistic din oraș. Nu ar strica să vii cu o gustare la tine.

Muzeul alchimiei

Muzeul Alchimiei este un muzeu de mici dimensiuni, dar care are o atmosferă aparte. Nu este atât de cunoscut printre turiști, motiv pentru care vei putea să observi cu atenție toate exponatele, fără ca o mulțime gălăgioasă să te deranjeze. Iar partea cea mai bună este că un ghid îți va explica totul, gratuit.

Podul Carol

În timpul plimbărilor prin oraș, nu trebuie să ratezi celebrul pod Carol, terminat la începutul secolului al XV-lea și având o lungime de 515 metri.

Ceasul astronomic

Dacă dorești să vezi Ceasul Astronomic, îți recomandăm să o faci de două ori. Probabil știi deja că la oră fixă se deschide o ușiță din care ies Iisus și cei 12 discipoli, iar acest lucru atrage foarte mulți turiști. De aceea, e mai bine să vizitezi o dată ceasul de aproape, dar când nu este oră fixă, pentru a-i putea admira detaliile. A doua oară, dacă vrei să vezi statuetele „dansând”, îți recomandăm să nu stai în mijlocul mulțimii, ci ceva mai departe, cu mâna pe geantă. Nu uita, orice obiectiv turistic plin de străini neatenți este locul preferat al hoților de buzunare, indiferent de țara pe care o vizitezi!

Bineînțeles, în Praga există numeroase alte lucruri de făcut, însă de data aceasta ne-am limitat la obiectivele turistice pe care le poți „înghesui” într-un city break. Îți recomandăm să citești și acest articol, unde vei afla mai multe informații utile despre capitala Cehiei.

 

 

Surse foto: iStock, Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns