Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Ce semnificatie au florile pe care le-ai primit?

Ce semnificatie au florile pe care le-ai primit?

Stiai ce transmite fiecare din aceste cadouri parfumate? Poti chiar sa afli ce sentimente are el pentru tine daca analizezi buchetul pe care ti l-a adus in dar.

Freziile

…iti arata ca el apreciaza inocenta ta, ca nu vrea s-o raneasca si ca se gandeste intens la tine. Fii foarte atenta, insa, si la comportamentul sau corporal, pentru ca freziile sunt preferate si de cei animati de un sentiment sincer de… prietenie platonica.

Irisii

…primiti de la un barbat sa nu-ti dea mari sperante. Pentru ca domnul isi face doar datoria de a omagia luna femeii prin acest buchet, care trebuie sa scoata in evidenta, mai degraba, caracterul sofisticat al celui care il daruieste decat vreun sentiment amoros.

Lalelele

…sunt de-a dreptul o declaratie de dragoste! O legenda chiar spune ca zona inchisa la culoare din centrul florii reprezinta inima unui indragostit, innegrita de focul pasiunii.

De asemenea, lalelele nu sunt atat de  „oficiale“ in declaratia lor de dragoste, precum sunt trandafirii, ci exprima bucuria simpla a iubirii adevarate.

Trandafirii

…exprima, mai degraba, „chimia“ pe care el o simte in preajma ta, decat iubire pura, neintinata. Nu degeaba grecii asociau aceasta floare cu imaginea Afroditei, zeita frumusetii si dragostei voluptoase.

Si nu degeaba, secole de-a randul, aceasta floare si-a legat numele de secrete importante din istorie prin expresia din limba latina „sub rosa“ (o adaptare ar fi „in numele trandafirului“).

Bine, si culoarea trandafirului este foarte importanta pentru semnificatia sa: rosul este pasiune pura, albul sugereaza modestie, galbenul reprezinta prietenia si bucuria, rozul este semn de recunostinta, apreciere si admiratie, portacaliul semnifica dorinta si entuziasm, violetul tradeaza o dragoste la prima vedere.

Zambilele

…pot veni de la un tip cu spirit jucaus sau care apreciaza aceasta latura copilareasca a ta. In ciuda superficialitatii aparente pe care o poate denota coloritul sau inflorescenta sa „dezordonata“, sa stii ca zambila este un semn de constanta, asa ca te poti gandi la o relatie cu domnul care ti-a daruit-o…

 

Comments

comments

Lasă un răspuns