Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cea mai fericită femeie din lume

Cea mai fericită femeie din lume

M-am gândit să vă vorbesc despre fericire, vouă celor copleșite de griji, de termene, de probleme, vouă celor cu șefi agasanți, cu zile prea scurte, în care nu se pot înghesui toate cele care TREBUIE făcute, vouă celor ca mine, femei cu casă, copil, bărbat și job…  Sunteți fericite? Trăiți viața pe care o doriți și la care ați visat? Vă uitați în oglindă și uneori nu vă recunoașteți? Vă simțiți sub presiune? Da?

Să vă povestesc cum am ajuns eu cea mai fericită femeie din lume!

Cândva m-am îndrăgostit nebunește de un bărbat. Nu avea decât hainele de pe el și un geamantan, dar era cel mai fericit om din lume. M-aș fi dus cu el la captul lumii, doar cu hainele de pe mine și cu un geamantan, dar bunul simt m-a oprit. Dar am învățat de la el ce înseamnă fericirea și că toate cheile fericirii mele sunt în buzunarul meu. În cele câteva luni în care ne-am văzut pe furiș m-a învățat să fiu cea mai fericită femeie din lume.

Mi-a spus să nu mă uit niciodată în urmă pentru că orice aș face nu ma pot întoarce în trecut. ”Noi mergem înainte, nu înapoi!
Mi-a spus că regretele sunt cea mai cumplită armă pe care o îndrept singură împotriva mea.
Mi-a spus că explicații și scuze au numai oameni slabi și lași, în timp ce oameni puternici și fericiți vin cu argumente și fapte.
Mi-a spus că nu trăiesc viața nimănui, ci doar pe a mea, deci a mă compara cu cineva care pare mai fericit sau mai trist decât mine este cea mai mare prostie. În plus, a invidia pe cineva este pierdere de vreme pentru că nu știi niciodată ce se află în spatele succesului cuiva. Poate că durerea și tristețea care au adus succesul au fost copleșitoare… ”Poate că cel pe care tu îl invidiezi te invidiază pe tine. Îți dai seama ce risipă!”, spunea.
Mi-a mai spus că ușile care nu le pot deschide trebuie bătute în cuie și să nu mai încerc niciodată să le deschid, pentru că ușa care nu se deschide, nici nu trebuie deschisă.
Mi-a spus să fac în fiecare zi un gest frumos pentru un necunoscut. Orice! ”Dacă faci un lucru bun fără să aștepți nimic în schimb, este ca și cum ai primi de la Dumnezeu o poliță în alb! Îi vei putea cere înapoi ceva, atunci când vei avea nevoie!”
Mi-a mai spus să fug de rutină și dacă zilele sunt monotone și rutina inevitabilă, să privesc în jur. O să văd vrăbii, valuri, nori, paesăruși, oameni, copii, pomi, flori, culori și toate aceste vor fi mereu altele și altfel și în felul acesta voi rămâne om, ferită de riscul de a deveni o mașinărie.
Mi-a mai spus să visez cu ochii deschiși, să-mi fac planuri și să am mereu proiecte pentru viitor. ”Câte vreme ai planuri, Dumnezeu te ține, te ajută, te duce mai departe, pentru că pur și simplu are ce face cu tine!”.
Mi-a mai spus să nu-mi fie frică. Să am încredere în mine și să nu mă tem. ”Teama te transformă în animal, și dacă își pierzi rațiunea nu vei mai putea lua decizii, nu vei mai putea să-ți faci planuri, nu vei mai putea avea vise!”.
Mi-a spus să râd! Oricând, oriunde! Râsul este leacul tuturor relelor.
Mi-a mai spus să mă culc seara zâmbind, indiferent cât ar fi fost ziua de grea, indiferent cât de lungă o să fie ziua ce urmează. ”Seara duci coțul de gunoi din mintea și din sufletul tău, și-l arunci. Fiecare zi care începe este ca o altă viață”
Și mi-a mai spus că pot să mint, să trișez și să înșel pe oricine, dar să nu mă mint pe mine, niciodată. ”Fii sinceră la tine, onestă și curajoasă pentru că doar așa vei obține pacea interioară și vei găsi fericirea!”

Și așa am ajuns cea mai fericită femeie din lume!

Citește si: Lupta cu viața este cea mai frumoasă bătălie

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

6 thoughts on “Cea mai fericită femeie din lume

  1. ”Dacă faci un lucru bun fără să aștepți nimic în schimb, este ca și cum ai primi de la Dumnezeu o poliță în alb! Îi vei putea cere înapoi ceva, atunci când vei avea nevoie!”
    Chiar?!? Imi este Dzeu dator cu ceva?
    A face bine este un privilegiu. Privilegiu de a nu avea nevoie de ajutor, ci de a fi in fericita situatie, privilegiata, de a putea ajuta pe celalalt. Ori pentru asta mai vrem si rasplata? Ori actionam altruist, dezinteresat, din pura compasiune si bun simt, ori din interes.
    „Îi vei putea cere înapoi ceva, atunci când vei avea nevoie!” – Aici nu mai este vorba de iubire, ori altceva frumos, ci de o investitie premeditata, cu profit in timp. Sa nu ne mintim singuri!

  2. Frumoase cuvinte si intelepte pentru a fi fericit orice om ,care cauta sa fie fericit , fericirea o gasesti daruind fericire ,find multumit si bucuros de tot ce ai ,si cind este un greu sa ne gindim ..”ca se putea si mai greu” .Cind este un rau in viata noastra sa putem gindi pozitiv si sa zicem..”se putea si mai rau ” cum este la altii.

Lasă un răspuns