Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cele 5 soluții miraculoase prin care îți poți crește încrederea în tine indiferent de vârstă

Cele 5 soluții miraculoase prin care îți poți crește încrederea în tine indiferent de vârstă

Problemele legate de încrederea în sine nu sunt specifice doar adolescenței sau femeilor foarte tinere. Gândurile negre nu țin cont de vârstă, statut social sau ocupație, însă există metode prin care poți lupta împotriva lor.

Primul lucru pe care trebuie să-l știi, dacă și tu te confrunți cu o încredere scăzută în propria persoană este că depinde doar de tine să treci cu brio peste această problemă. Nu te baza pe alții să o facă în locul tău și nu mai pierde timpul. Acum este momentul să preiei controlul asupra propriei vieți.

Iată câteva metode simple și geniale care îți vor îmbunătăți stima de sine.

  1. Ai grijă de tine și aranjează-te mereu

Ai obiceiul să ieși pe ușă nearanjată? E o mare greșeală care, în timp, te face să devii comodă în privința lipsei de atenție pentru propria persoană. Dacă un simplu duș e ca o trezire la viață și te face să te simți revigorată și pregătită pentru orice, imaginează-ți ce pot face 30 de minute dedicate ție înainte să ieși din casă. O coafură care să te pună în valoare, un machiaj discret, haine curate și netezite la perfecție – acestea sunt atuurile unei femei care se respectă.  În acest sens, Coco Chanel obișnuia să spună: „îmbracă-te zdrențăros, sărăcăcios și oamenii își vor aminti rochia; îmbracă-te impecabil, iar oamenii își vor aminti femeia.” Urmează acești pași, iar oglinda de pe hol și privirile admirative ale tututror îți vor confirma că ai de ce să te simți bine cu tine.

  1. Gândește pozitiv și, mai ales, acționează pozitiv

De multe ori, cei mai mari dușmani ai noștri suntem chiar noi. Simțul autocritic este folositor în viața și te poate ajuta mult, însă doar dacă  este integrat într-un demers pozitiv de autoevaluare. Dacă atunci când te analizezi vezi numai defectele, acest lucru îți poate distruge rapid respectul pentru propria persoana.

Mai departe, la fel de important este să acționezi pozitiv, aceasta fiind, de fapt, cheia prin care îți construiești sau recapeți  încrederea în propria persoană. Atunci când acționezi, te și transformi. Începe prin a folosi cuvinte pozitive în conversațiile pe care le porți și fii proactivă, investește energie în acțiunile pe care le întreprinzi. Ia exemplu de la fetița din imaginile de mai jos, care se privește în oglindă și înșiră, într-un mod haios, toate lucrurile care îi plac. Pot fi legate de viața ta în general sau de aspectul fizic. Important este să găsești un echilibru între defectele pe care le are orice persoană și punctele tale forte. Curând nu te vei mai recunoaște.

  1. Scapă de tot ceea ce te face sa te simți inferioară și mereu anxioasă

Prietenii bolnăvicioase, rutine care te consumă nejustificat, competiții nesolicitate, obiective de neatins sau frustrări legate de aspectul fizic, toate acestea contribuie la scăderea pe zi ce trecere a nivelului tău de energie, motivație și liniște sufletească.  În ceea ce privește aspectul fizic, numeroase studii efectuate în străinătate au ajuns la concluzia că, pe lângă make-up și sport, anumite operații estetice pot contribui semnificativ la recăpătarea încrederii în propria persoană. Mai mult, un studiu condus de Tehran University of Medical Sciences a descoperit că o simplă rinoplastie poate îmbunătăți chiar și stări care derivă din lipsa respectului de sine, precum anxietatea ori depresia.

Cu doar puțină introspecție, oricine își poate da seama dacă, spre exemplu, proporțiile nasului i-au afectat de-a lungul vieții modul de raportare la propria persoană și la lume. Un astfel de exercițiu și consultarea unui ghid complet despre această intervenție și rezultatele ei poate face o diferență în viața unei femei care s-a luptat de când se știe cu un complex care a dăunat încrederii în propria persoană.

  1. Zâmbește des

Imaginează-ți o persoană care este mereu încruntată și căreia i se citesc mereu nemulțumirea și insatisfacția pe fața. Parcă te indispune numai uitându-te la ea, nu? Acum gândește-te ce efect devastator are această atitudine asupra unei persoane cu acest tip de comportament. Nu poate fi unul pozitiv, nu? De fapt, este de-a dreptul dăunător și poate duce la probleme psihologice grave. Poate părea banal, însă un simplu zâmbet face miracole, fiind un adevărat medicament pentru psihic. Atunci când zâmbești, creierul tău eliberează endorfine, care te fac să te simți mai bine, te ajută în lupta cu depresia și stresul și au efecte pozitive chiar și asupra tensiunii arteriale și a imunității. Așadar, dacă te regăsești în descrierea de mai sus, nu ezita să aplici această metodă simplă și miraculoasă. Efectul se va simți imediat.

  1. Practică un sport

O formă fizică de invidiat te ajută să te menții tânără și îți îmbunătățește starea de sănătate, inclusiv pe cea psihică. La fel ca în cazul zâmbitului, și atunci când facem exerciții fizice corpul nostru eliberează endorfine, care ne îmbunătățesc starea de spirit. Nu contează dacă alegi să dai o tură de parc sau mergi la sală. Important este să găsești un sport care să-ți placă și pe care să îl practici cu regularitate.

Există nenumărate metode prin care poți să-ți îmbunătățești încrederea în sine la orice vârstă. Important este să înțelegi că atunci când lupți cu această problemă tu ești cel mai mare dușman al tău și depinde numai de tine să întorci foaia în favoarea ta.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns