Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

targuri de craciun

Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă din an și merită sărbătorit într-un mod special. Dacă de obicei petreci timpul cu familia sau prietenii, anul acesta îți propunem ceva diferit: mergi în vacanță pentru a te bucura de unul din târgurile de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun din Viena

Este cel mai popular și frumos târg de Crăciun din Europa și este deschis de la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, în Piața Primăriei. După ce vei trece de poarta arcuită împodobită cu lumânări, vei fi întâmpinată de arma prăjiturilor și a punciului fierbinte. Vei găsi aici 150 de standuri comerciale, dar și un patinoar cu o suprafață de peste 3.000 m², iar cei mici se vor bucura de un carusel și o caleașcă trasă de reni.

Până acum am vorbit despre principalul târg din Viena, dar află că mai găsești și Satul de Crăciun din Maria-Theresien-Platz, ce din campusul Universității, Târgul de pe Freyung, cel din fața Palatului Schönbrunn și Târgul imperial şi regal de Crăciun din Michaelerplatz.

Târgul de Crăciun din Berlin

În fiecare an sunt organizate, din 21 noiembrie și până la finalul lui decembrie, numeroase evenimente de Crăciun în marile piețe ale orașului. Cel mai important târg din oraș este cel organizat la Palatul Charlottenburg, unde vei găsi 150 de comercianți care aduc mâncare delicioasă, bijuterii, obiecte de artă și multe cadouri.

La fel ca în Viena, cei mici se vor distra la maxim și în Berlin. Veți găsi aici un carusel, o mică grădină zoologică, dar și cursuri de echitație cu ponei.

Târgul de Crăciun din Praga

Târgul din Praga este mai lung decât altele, fiind deschis până după Anul Nou. Vei găsi aici clasicele produse tradiționale (mâncare, băutură și cadouri), dar și diferite spectacole și concerte simfonice, de colinde și multe altele. Unele dintre acestea au loc în biserici, deci nu rata ocazia să adiri frumusețea clădirii în timp ce asculți muzică care îți încălzește sufletul.

Târgul de Crăciun din Budapesta

Și acest târg ține ceva mai mult decât altele, mai exact până la finalul lunii decembrie. Este organzat în Piața Vorosmarty, în centrul capitalei, și găsești aici mai mult de 120 de standuri cu mâncare, băuturi, dulciuri și, bineînțeles, suveniruri și cadouri de Crăciun.

Au loc și concerte, iar cei mici se pot bucura de spectacole de dans, teatru de păpuși, dar și ateliere de creație pentru ei.

Tu ai fost vreodată la unul din aceste târguri de Crăciun? Pe care ai vrea să îl vizitezi?

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns