Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > City break-uri romantice sau cum să păstrezi misterul în relația voastră

City break-uri romantice sau cum să păstrezi misterul în relația voastră

Acest lucru nu înseamnă că o vacanță pe care o faci alături de partenerul tău nu poate fi foarte plăcută și constructivă pentru tine și perechea ta, chiar dacă nu e tocmai ca-n filme.

Într-o lume în care timpul petrecut la serviciu și stresul cotidian sunt tot mai apăsătoare, weekendurile petrecute acasă sau în oraș cu prietenii s-ar putea să nu fie îndeajuns pentru a păstra misterul și romantismul în relația voastră. Dar cu siguranță, călătoriile și descoperirea alături de partenerul tău a unor orașe noi, a unor culturi diferite sau chiar rătăcirea pe străzi necunoscute la câteva sute de kilometri distanță de acasă ori o plimbare romantică pe plajă atunci când acasă vremea e mohorâtă s-ar putea să fie activități benefice pentru relația voastră. Profită de fiecare moment ca să îl surprinzi cu ceva diferit sau ia inițiativa. De pildă, ai putea plănui o escapadă romantică în unele dintre cele mai inedite destinații city break din Europa. Cu siguranță vei găsi o variantă care vi se potrivește amândurora.

Micile certuri din vacanță

În realitate, chiar și atunci când cuplurile pleacă în vacanță, între parteneri apar tot felul de neînțelegeri, fie că e vorba despre obiectivele turistice pe care ar trebui să le vadă sau de restaurantul pe care vor să-l aleagă. Poate ți s-a întâmplat și tie. Tu preferi bucătăria tradițională, el pe cea asiatică și așa mai departe. Ca să câștigi, bucătăria tradițională trebuie să fie nemaipomenit de gustoasă. Dilema o rezolvi ușor dacă alegi un city break la Roma, Orașul Etern cunoscut nu doar pentru istoria veche de mii de ani, ci și pentru restaurantele de top care servesc cele mai delicioase preparate. Turismul culinar e unul dintre motivele pentru care Italia e atât de căutată de turiști din întreaga lume.

Cum nu veți petrece decât două sau trei zile la destinație, îți sugerez să vă planificați mai abitir cinele romantice în oraș, decât lista obiectivelor turistice. Oricum nu le veți da gata pe toate. Iar dacă țineți neapărat să ajungeți la Fontana di Trevi, e indicat să mergeți acolo la prima oră de dimineață, pentru că după aceea e destul de aglomerat. Sau puteți să vă opriți în Piață seara târziu după ce toată lumea a mers la culcare.

Dacă nu aveți foarte mult timp la dispoziție și nici nu vreți să luați un alt zbor până la București, Roma e o destinație perfectă pentru voi pentru că găsiţi ușor bilete de avion spre Roma din cele mai importante orașe din România. Low-cost, ca să vă rămână bani suficienți pentru cel puțin două seri romantice în oraș.

Timpul petrecut împreună e important

Chiar dacă cu toții avem senzația că petrecem suficient timp în compania persoanelor dragi, e bine să știi că orele în care dormiți împreună sau mesele pe fugă ori cele două ore în fața televizorului înainte de culcare nu mai intră musai la timp de calitate petrecut alături de partener. Timpul personal pe care îl dedici celuilalt trebuie să fie diferit de rutina cotidiană. Poate e momentul să reveniți la discuțiile semnificative despre ce vreți și simțiți fiecare și să nu vă întrebați doar „tu ce vrei să mănânci diseară?”.

Dacă aceasta e situația în care te regăsești, escapada city break care ți s-ar potrivi cel mai bine ar fi ceva mai liniștită și mai puțin spectaculoasă decât îți imaginezi. Tot ce trebuie să faci e să te uiți peste ofertele pentru bilete de avion spre Bruxelles, aproape minuscule ca preț în comparație cu alte destinații. Dar nu vreau să ajungeți neapărat în Bruxelles, ci în Bruges, un oraș aflat la jumătate de oră distanță de Bruxelles – un orășel perfect pentru două zile romantice petrecute într-un cadru feeric, cu străzi înguste, restaurante boeme, departe de agitația și stresul din marile metropole europene. Și în felul acesta, puteți să profitați de plimbări lungi împreună, dar și să dați o tură și prin Muzeul ciocolatei, din Bruges.

În cazul în care ați fost nevoiți să strângeți cureaua vara aceasta pentru că anul următor aveți nuntă și nu v-ați permis un sejur pe malul mării, dar te gândești încă la plajă și soare, ba chiar te uiți cu nostalgie peste pozele din anii precedenți, atunci ai putea să îți surprinzi partenerul cu o idee mai puțin obișnuită pentru un weekend romantic și extrem de însorit. Ai putea să îi propui să plecați într-un city break în Dubai sau într-un sejur în Tel Aviv. Temperaturile sunt încă potrivite pentru plajă și înot. Imaginează-ți doar că în Dubai puteți merge la un safari în deșert și puteți urmări împreună apusul, pe când în Tel Aviv puteți ajunge nu doar la Marea Mediterană, ci și la Marea Moartă în aceeași zi.

Alege diferit!

De fiecare dată când vrei să pleci într-un city break alături de partenerul tău ajungi să verifici listele cu cele mai romantice orașe, dar „ghidurile spre romantism” nu sunt de fiecare dată pe măsura relației tale. Poate că partenerul tău nu e tocmai genul romantic și îi displace de-a dreptul gândul să meargă într-un city break în Paris, poate nici ție nu îți plac clișeele. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face într-o relație e să-ți iei prin surprindere partenerul. Ce-ai zice să îi propui să mergeți la Moscova iarna? Adevărul e că nu există un loc mai frumos și, ai dreptate, friguros, decât Moscova, dar poate vă place iarna, așa că ai timp suficient până la prima ninsoare să te interesezi de biletele de avion spre Moscova. Oricum, capitala Rusiei e cufundată într-o magie aparte când ninge, iar din luna decembrie orașul se umple cu luminițe colorate și e cu atât mai feeric. Încercați să ajungeți la Turnul de observație de la Academia de științe ca să vă bucurați de o priveliște panoramică deasupra orașului. O să vă placă.

Ca în orice alt aspect al relației, chiar și în vacanțe s-ar putea să fii nevoită să faci un compromis, iar lucrul acesta nu trebuie să fie perceput negativ. Fii dispusă să nu aveți întotdeauna un plan foarte bine pus la punct și să luați pauze ca să nu vă transformați vacanța într-un maraton care înseamnă doar bifarea atracțiilor turistice. Spre exemplu, dacă știi că partenerul tău e microbist și ține cu Real Madrid, ce-ar fi să te gândești la un city break în Madrid, un loc care s-ar putea să fie mai romantic și inedit decât clasica escapada în Barcelona. Ai putea să îți rezervi o dimineață sau câteva ore ca să mergeți împreună pe stadion. Nici nu trebuie să îți placă fotbalul, dar în felul acesta ai putea să-l convingi, la rândul tău, să vizitați și cele mai frumoase muzee din Madrid.

În cazul în care sunteți un cuplu foarte bine sudat și preferați să faceți chiar și activități diferite pentru două sau trei ore, îl poți lăsa să meargă de unul singur pe stadion. Iar ulterior v-ați putea da o întâlnire undeva așa cum făceați pe vremuri. Partea bună atunci când călătorești e că poți improviza cât de mult vrei, ba chiar poți să faci toate lucrurile acelea pe care le-ai tot amânat cum ar fi cina în doi în oraș și dimineața petrecută până târziu în pat. Dacă aveți baftă, poate primiți și micul dejun în pat.

În cazul în care pentru luna de miere vrei să pleci într-un city break clasic, în care să te bucuri de o arhitectură deosebită și de Târgurile de Crăciun, ai putea să te uiţi după bilete de avion spre Viena, o destinație la fel de cuceritoare iarna, pe cât e și vara. Spre deosebire de alte metropole din Europa în care nu reușești să intri într-un ritm de vacanță, în Viena o să fie foarte ușor să te racordezi la atmosfera cu totul magică oferită de piețele de Crăciun, care împânzesc orașul și îl transformă într-un tărâm de poveste, de unde nu o să vrei să te rupi prea curând.

Lucrurile simple se uită primele

Chiar dacă pare greu de crezut, lucrurile simple cum ar fi aprecierea și cuvintele de mulțumire sau încurajare se uită primele într-o relație. La fel de ușor încep să dispară cinele în oraș în doi și conversațiile sunt tot mai des împărtășite cu alții sau se rezumă la bifarea lucrurilor pe care trebuie să le rezolvi zilnic. Dar, dacă plecați doar voi doi într-o minivacanță, veți fi mult mai prezenți unul în fața celuilalt. Și în felul acesta poate recuperați privirile, cuvintele de apreciere și mulțumire sau le cimentați serios în relația voastră care e cu mult mai reală decât oricare altă poveste romantică dintr-un film celebru. Iar dacă amândurora vă place să călătoriți, ați putea scrie un jurnal de călătorie cu cele mai frumoase amintiri de vacanță, unde să lipiți poze, bilete de avion sau bilete de metrou, un jurnal în care să fie trecute toate orașele spre care ați zburat în anii de dinaintea căsătoriei. Poate păstrați tradiția și după ce v-ați căsătorit. Ce spui, ești gată să descoperiți lumea împreună și să vă redescoperiți?

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns