Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Codul bunelor maniere in avion

Codul bunelor maniere in avion

Avionul e cel mai sigur mijloc de transport, in plus este si accesibil, de cand au aparut companiile low cost. Prin urmare, nu e de mirare ca omul de afaceri sau studentul la master ajunge sa fie vecin de scaun cu bunicuta de la tara si plasele ei burdusite, sau cu baietasul de cartier tatuat si cu zeci de lanturi in jurul gatului. Insa indiferent de categorie sociala, educatie sau venit, toti pasagerii din avion trebuie sa stie ce e politicos si ce nu se cade sa faca pe durata zborului.

  • Trebuie sa conversez cu pasagerul de pe scaunul alaturat? Nu. Singurele exceptii sunt situatiile in care cititi aceeasi carte sau vrei sa il agati. Altfel, rezista tentatiei, pentru ca discutia se va transforma intr-un razboi verbal atunci cand va trebui sa impartiti cotiera.
  • E nepoliticos sa-mi scot pantofii? Nu. Sosetele se accepta, dar nu uita sa te incalti de fiecare data cand te ridici in picioare si mai ales cand mergi la toaleta.
  • Oamenii in varsta au voie sa zboare cu avionul? Bineinteles. Si bunicuta trebuie sa mai plece in vacante uneori. Ar trebui doar sa nu isi uite bomboanele mentolate acasa, avand in vedere ca batranii au tendinta de a dormi cu gura deschisa… si de a nu mai termina de palavragit, daca li se da ocazia. Deci, nu uita: e mai bine fara conversatii.
  • Oamenii supraponderali au voie sa zboare cu avionul? Bineinteles. Si nici nu trebuie sa-si cumpere doua locuri, chiar daca uneori le ocupa, involuntar. Nu poti decat sa te faci cat mai mica intr-un colt al scaunului tau.
  • Daca trebuie sa trec prin dreptul pasagerului de langa mine, cum trec: cu fata sau cu spatele? Ambele metode sunt inconfortabile. Opteaza insa pentru varianta cu fata spre el. Dosul este mai insultator si nici nu poti aprecia cum trebuie distanta pana la nasul vecinului. Asa ca e de preferat sa fiti amandoi cu fata, pentru a evita incidentele.
  • Trebuie sa-mi inchid si iPod-ul atunci cand se solicita oprirea tuturor aparatelor electronice? Nu, insa trebuie sa pastrezi discretia si volumul la nivel minim. Inchide iPod-ul, MP3 player-ul sau orice alt aparat ai pana cand avionul decoleaza, apoi poti asculta linistita la casti.

Comments

comments

Lasă un răspuns