Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Concediul la mare vs. concediul la munte

Concediul la mare vs. concediul la munte

Concediul la mare vs. concediul la munte – Pe cât este de plăcut şi de aşteptat de noi toate, concediul ridică uneori dileme foarte mari, mai ales când trebuie să alegem o locaţie potrivită.

Alegerea între concediul la munte şi cel la mare depinde foarte mult de tine şi de modul în care îţi place să îţi petreci timpul. Ambele sunt idei extraordinare dacă ceea ce cauţi este relaxare, dar fiecare reprezintă o alegere bună şi atunci când eşti dornică de aventură.

Concediul la munte

Dacă eşti o persoană care pur şi simplu nu are stare, care vrea să viziteze şi să escaladeze, care adoră grătarul la iarbă verde şi o băutură rece savurată seara într-un foişor, concediul la munte este clar alegerea potrivită pentru tine. Ai o sumedenie de activităţi care să te solicite fizic. Mare atenţie, deoarece multe persoane tind să înghesuie multe activităţi obositoare într-un timp foarte scurt, ceea ce duce eventual la epuizare şi n-am vrea să ai nevoie de un concediu pentru a te reface din concediu.

Dacă alpinismul, mersul cu bicicleta pe munte sau sporturile de iarnă (în cazul în care vizitezi muntele în anotimpul rece) nu sunt pe placul tău, poţi face o sumedenie de alte lucruri. Te poţi delecta cu parcuri naturale şi peisaje superbe.

Poţi gusta din preparate tradiţionale româneşti care par infinit mai delicioase atunci când sunt savurate la un picnic în mijlocul naturii. Dacă plănuieşti un concediu la munte pe timpul sezonului de iarnă, preţurile vor fi un pic mai piperate decât dacă alegi să mergi acolo în extra sezon.

Concediul la mare

Este în primul rând dedicat femeilor care iubesc înotul, vor un bronz perfect care să ţină toată iarna şi mai ales celor care iubesc petrecerile. Litoralul românesc a devenit cunoscut şi în afara graniţelor datorită petrecerilor de la malul mării, în cluburi pentru toate gusturile şi toate buzunarele.

Este foarte dificil să estimăm de câţi bani ai nevoie pentru un concediu la mare. Totul depinde de ceea ce vrei să faci. Poţi cheltui foarte mulţi bani ziua dacă plănuieşti să iei mereu prânzul şi cina în oraş sau să stai la piscină şi să bei cocktailuri toată ziua. Cluburile de pe litoralul românesc au şi ele preţuri piperate.

Îţi recomandăm să fii atentă la ofertele cluburilor care permit intrarea gratuită fetelor. Unele pliante pe care le primeşti pe stradă îţi pot oferi chiar cocktailuri gratuite, deci citeşte-le înainte să le arunci.

Citeste si:

Comments

comments

Lasă un răspuns