Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Crăciunul și Revelionul în Bucovina

Crăciunul și Revelionul în Bucovina

 

Dintre toate zonele din România, Bucovina este cea mai potrivită când vine vorba de petrecerea sărbătorilor de iarnă, înconjurată de peisaje superbe şi tradiţii străvechi.

Crăciunul în Bucovina

Această sărbătoare este dedicată familiei, iar majoritatea petrecem acasă. Datorită acestui fapt, pentru Crăciun preţurile la pensiuni sunt în general mai mici decât pentru petrecerea Revelionului.

În cazul în care te hotărăşti să mergi cu familia în Bucovina vei putea vizita frumoasele mânăstiri din zonă şi te vei bucura de multitudinea de tradiţii păstrate din strămoşi.

În Bucovina colindatul este atât de organizat, încât are reguli şi legi specific. Colindătorii se întâlnesc cu mult timp înainte de perioada de colindat pentru a se organiza, din punct de vedere al categoriei sociale, grade de rudenie şi calităţi personale.

Dacă nu eşti o fană a bisericilor, poţi vizita Complexul Medieval Zamca Suceava,  Hanul Domnesc Suceava, Muzeul de Istorie al Bucovinei Suceava şi Observatorul Astronomic Suceava.

Citeste si: Locatii pentru schi si snowboarding in Europa

Revelionul în Bucovina

Sărbătorirea Anului Nou în această zona este atât de bogată în manifestări folclorice, încât obiceiurile au devenit adevărate spectacole grandioase.

În Bucovina, la sfârşitul anului, este perioada perfectă pentru prognozarea vremii sau a recoltelor din anul ce va veni.

Din punct de vedere al colindului, pe lângă jocurile caprei, ursului şi cerbului, cele mai distinctive sunt jocurile cu măşti, aceste măşti fiind uneori chiar inspaimantoatoare pentru privitorul neobişnuit cu acestea.

Cu prietenii sau cu familia, aşteaptă-te ca sărbătorile de iarnă petrecute în Bucovina să-ţi depăşească aşteptările în ceea ce priveşte peisajele, tradiţiile şi arta culinară. Aşteaptă-te să vii acasă cu ceva kg în plus. Indiferent cât de mult vei încerca, nu te vei putea abţine de la bucatele aburinde, pregătite după reţetele tradiţionale ale zonei.

Citeste si: Concediu cu buget redus in Romania

Grăbeşte-te şi fă-ţi rezervare cât mai curând pentru a sărbători Crăciunul sau Revelionul în Bucovina, tărâmul unde tradiţiile sunt la ele acasă.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns