Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a accesa un credit bancar?

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a accesa un credit bancar?

credit bancar

Accesarea unui împrumut bancar este mult simplificată astăzi. Băncile solicită mai puține documente, numărul de drumuri pe care trebuie să îl faci la ghișeu este și el mai mic, pentru că digitalizarea și-a pus amprenta și asupra sistemului bancar.

Trebuie să știi însă că există o serie de condiții de îndeplinit pentru ca tu și familia ta să accesați un credit – indiferent că vorbim despre un împrumut rapid, ce poate fi obținut chiar online, sau un credit de nevoi personale.

Aceste condiții depind de tipul de credit accesat, dar pot fi diferite și în funcție de bancă. Să vedem care sunt, în mare, condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a accesa cele mai populare tipuri de credite.

Pentru un credit de nevoi personale

Fiecare bancă are propriile condiții de eligibilitate atunci când vorbim despre creditele de nevoi personale – sau împrumuturile rapide, cum multe persoane le denumesc. Acestea țin de vârsta celui care accesează creditul, de venitul lunar pe care acesta îl are, dar și de vechimea în muncă.

Pentru a obține un credit de nevoi personale sau de refinanțare ING Personal, de la ING Bank, de exemplu, trebuie să ai între 18 și 70 de ani, un venit lunar net de peste 1000 de lei și minim 1 an vechime în muncă, dintre care 6 luni la actualul angajator și fără întreruperi mai mari de o luna în ultimul an.

Dacă alegi să încasezi salariul prin ING, dobânda va fi redusă – la fel și în cazul în care închei o asigurare de viață și șomaj.

Condiții de îndeplinit pentru un credit ipotecar

Dacă vorbim despre creditele ipotecare, aici condițiile vor fi diferite atât în funcție de bancă, cât și în funcție de creditul accesat: Creditul Prima Casă sau un credit ipotecar obișnuit.

Pentru un credit ipotecar standard, banca îți va solicita un avans care este, în general, de minim 15% din valoarea locuinței. Va trebui, de asemenea, să îndeplinești criteriile de eligibilitate ale băncii în ceea ce privește vârsta (ia în calcul faptul că banca îți va impune o vârstă maximă pentru încheierea achitării împrumutului). Va trebui să ai și un anumit venit lunar net, ce diferă de la bancă la bancă, dar și o anumită vechime în câmpul muncii și la actualul angajator.

Criteriile seamănă cu cele ale creditelor de nevoi personale, diferența fiind avansul și – posibil – venitul mai mare pe care trebuie să îl ai pentru a te încadra.

Pentru un credit Prima Casă, trebuie să te încadrezi în primul rând în criteriile de eligibilitate ale programului guvernamental. Dacă te încadrezi, vei beneficia de un credit avantajos, pentru care avansul va fi mai mic decât în cazul creditului ipotecar standard (la ING Bank ai 5% pentru creditele acordate pe maxim 25 de ani și 10% pentru cele pe o perioadă mai mare de 25 de ani).

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o descoperire de card

Dacă îți dorești un credit rapid, obținut chiar și online, și nu ai nevoie de o sumă foarte mare, cea mai simplă soluție este descoperirea de card.

Obții foarte repede acest tip de credit și ai nevoie de mai puține documente și drumuri la bancă. De exemplu, pentru descoperirea de card ING Extra’ROL, poți obține până la 35.000 de lei printr-o procedură foarte simplă.

Aplici online pentru credit, trimițând datele prin intermediul formularului de pe site-ul ING, mergi la sediul ING selectat cu buletinul, pentru a completa aplicația. Semnezi apoi contractul de credit și ai acces pe loc* la bani prin contul tău curent în lei de la ING, atașat liniei de credit. Un credit ultra rapid așadar, pentru majoritatea clienților băncii (există o serie de condiții de îndeplinit pentru a obține pe loc creditul, sunt expuse pe larg în pagina dedicată de pe site).

Interesează-te din timp de condițiile de eligibilitate ale împrumutului pe care îl dorești. Nu uita nici să analizezi situația familiei tale, pentru a accesa un credit care ți se potrivește și care nu îți împovărează bugetul!

 

 

 

Sursă: Machteam Soft

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns