Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > Croazieră prin lume

Croazieră prin lume

Vrei să vizitezi alte și alte locuri și țări, dar ți-e aproape imposibil să te decizi. Dacă dorești să vezi cât mai multe orașe fără efort, planuri și griji, cu siguranță, o croazieră este soluția ideală!

Tot ce ai de făcut este să te bucuri de viață și să te relaxezi într-un resort plutitor, unde ai la dispoziție tot ce se cuvine pentru un sejur minunat: restaurante pe toate gusturile, jacuzzi, cazinou, săli de cinema, concerte, chiar și terenuri de minigolf! Pe ponton, tot soarele e pentru tine când stai într-un șezlong confortabil, iar barurile îți vor servi cele mai gustoase și răcoritoare cocktailuri. Unde mai pui că în fiecare dimineață te vei trezi într-un oraș nou, unde te așteaptă o altă aventură și noi lucruri de descoperit. Ai la dispoziție sute de trasee din care să alegi în funcție de dorințe.

Pe Mediterana de Vest

Tururile croazierelor din frumoasa Mediterană se împart pe regiuni. Dacă îți plac soarele și briza, alege Mediterana de Vest: vaporul va pleca din Roma spre Sardinia – alege să participi la un spectacol de polifonie vocală, numită cantu a tenore, deoarece această artă veche este inclusă în patrimoniul mondial imaterial al UNESCO. De aici vei pleca spre câmpurile de lavandă din sudul Franței, vei poposi în Barcelona, orașul lui Gaudí, și te vei simți ca într-un film SF în Orașul Științelor din Valencia. Mai târziu, te vei bucura din plin de plajă, palmieri și sangria rece pe Costa del Sol, în Spania. Nu uita să vizitezi cu atenție Málaga, orașul lui Pablo Picasso. O astfel de croazieră pornește de la 350 de euro pentru o săptămână, fără taxe și bilet de avion.

Există croaziere care includ cele mai faimoase destinații pentru distracție: Malta, Ibiza, Palma de Mallorca, dar și extravagantul Gibraltar. Apoi, ai ocazia să te întâlnești și cu adevărata cultură orientală, în Maroc sau Tunisia, în Africa. Dacă vrei să călătorești mai multe zile, poți opta pentru o croazieră cu ieșire în Oceanul Atlantic – la Casablanca (Maroc), în Tenerife (Insulele Canare) și Funchar (Madeira).

Sfaturi

  • Majoritatea croazierelor pleacă din Roma. Nu te îmbarca înainte să vizitezi una dintre cele șapte noi minuni ale lumii, Coloseumul.
  • Studiază traseul și, dacă bugetul îți permite, alege în locul cabinei de interior o alta cu vedere la coastă, pentru a te bucura de priveliște.

Pe Mediterana de Est

Pe Mediterana de Est alege să pleci din romantica Veneție pe coasta liniștită și colorată a Italiei. Vaporul te va duce în Corfu, Creta, Atena – unde trebuie neapărat să te duci la Acropole, Santorini – cel mai faimos oraș din Grecia, vei face shopping în Marele Bazar și vei admira Moscheea Hagia Sofia din Istanbul, iar la întoarcere se va opri și în Dubrovnik, cel mai frumos și mai vechi oraș din Croația. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, vei putea să vezi locul în care a existat o minune a lumii antice, Farul din Alexandria, în Egipt, și marele Sanctuar al lui Báb din Haifa (Israel). Croazierele în Mediterana de Est pornesc de la trei nopți și un preț de aproximativ 250 de euro, fără taxe și fără biletul de avion până în portul de îmbarcare. În funcție de numărul zilelor petrecute pe mare, de facilitățile oferite și de tipul de cabină ales, tarifele cresc simțitor, ajungând la un preț mediu de 1.000 de euro pentru 7-9 zile.

Sfaturi

  • Pentru această zonă, există croaziere cu plecare din portul Constanța.
  • Alege o croazieră care să includă porturile grecești, însorite în orice perioadă din an.

Pe Marea Nordului și Marea Baltică

Mai scurte sau mai lungi, traseele te vor duce în locuri speciale. De exemplu, una dintre cele mai complexe croaziere printre fiorduri pleacă din Hamburg, care a devenit cel mai important oraș cultural și comercial din Europa, și staționează în șapte orașe până în nordul extrem al Norvegiei. Aici, vei face cunoștință cu cele mai deosebite și încântătoare peisaje din lume!

Un alt traseu interesant aflat în zonă este cel din Marea Baltică. Pleacă din Copenhaga și ajunge în minunatul Sankt Petersburg, cu opriri în Helsinki, unde vei găsi celebrul monument al lui Jean Sibelius, și Tallin, un oraș medieval seducător, în care se remarcă Piața Raekoja.

Există croaziere începând de la 3 zile (200 de euro), iar o săptămână costă 900 de euro, cu bilet de avion inclus.

Sfat

  • Dacă restul croazierelor se pretează oricărui anotimp, în acest caz alege să pleci vara.

În Caraibe

Imaginează-te pe plajele fine, pline de palmieri și cu apă liniștită și albastră din Bahamas, Bermude, Aruba, Jamaica, Puerto Rico sau Costa Rica! Tarifele pornesc de la 700 de euro, fără biletul de avion până la Miami, de unde pleacă de obicei traseele!

În Oceanul Indian

Descoperă o cultură unică și locuri în care nici n-ai visat că poți ajunge! Multe croaziere pleacă din cel mai luxos oraș din lume, Dubai, iar direcțiile sunt două: ori spre coasta estică a Africii, spre Madagascar, ori spre India, dar traseele pot ajunge până în SUA. O astfel de croazieră durează minimum 56 de zile și costă peste 6.500 de euro.

În jurul lumii

Există croaziere care te plimbă în jurul lumii. Pleacă din Italia și trec, pe rând, pe la marginea Europei, Africii, Americilor, Australiei și Oceaniei, apoi se întorc în Italia. O astfel de croazieră durează între patru și șapte luni, în funcție de numărul porturilor incluse, iar tarifele pornesc de la 17.000 de euro și ajung chiar și la 30.000 de euro pentru o persoană.

Citește și:

Gibraltar, la capatul Europei

Magia de pe strazile Venetiei

Satele sasesti, tinuturi de poveste

Articol preluat din ediția de august 2016 a revistei Femeia.

Autor: Corina Matei

Foto: pixabay.com

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns