Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cu sutien sau fara?

Cu sutien sau fara?

Cu sutien sau fara? – Conform studiului acestui francez, daca porti zilnic sutien vei suferi o prematura lasare a sanilor. Studiul cu pricina s-a derulat de-a lungul a 15 ani, pe 330 de subiecti – femei tinere, cu pieptul in buna forma. Concluzia a fost ca sanilor adapostiti de sutiene li s-a atrofiat musculatura de sustinere, iar pielea si-a pierdut tonicitatea.

Pai cum ramane atunci cu vechea teorie care spune ca intre sani si nemiloasa gravitatie sta acea bucata de panza cu bretele care ne face sa simtim ca debordam de feminitate?

Si de bine, si de rau

Nu va aruncati totusi sutienele, pentru ca alti cercetatori au privit cu ochi sceptici concluziile francezului si, in general, refuza sa dea vina pe sutien pentru afectiunile sanilor, incepand de la minore probleme circulatorii si pana la cancerul de san. Ei spun ca femeile cu sanii mici ar putea sa nu abuzeze de acest obiect vestimentar, mai ales iarna, cand nu intra in discutie motivatii ce tin de pudoare, cum ar fi purtarea unor bluze subtiri sau transparente. Dar niste sani voluminosi, grei, lasati “de capul lor” se pot lasa, la propriu, daca nu le oferim sustinere suplimentara.

Alege-l pe cel potrivit

Problema majora nu e ca femeile poarta sutien, ci aceea ca multe nu stiu sa-l aleaga pe cel potrivit. Iar purtarea unui sutien prost ales duce la o postura nefireasca, dureri de spate si de sani, afectarea circulatiei sangvine. Iata cateva reguli care te ajuta sa nu dai gres atunci cand iti cumperi un sutien:
•Pieptul sa nu formeze o umflatura deasupra marginii sutienului – semn ca sutienul strange si stanjeneste circulatia sangvina.
•Intariturile metalice (“balenele”) trebuie sa urmareasca fidel circumferinta sanului, sa fie perfect camuflate de material, sa nu intepe si sa nu scape pe la cusaturi.
•Cusaturile de pe cupa nu trebuie sa treaca prin dreptul sfarcului – frecarea continua cu mamelonul poate cauza rani.
•In spate, bretelele nu trebuie sa ridice banda orizontala pana intre omoplati – daca se intampla asa, sutienul e prea mic.
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns