Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cum îți poți schimba viața anul viitor, în 4 pași simpli, dar de impact

Cum îți poți schimba viața anul viitor, în 4 pași simpli, dar de impact

cum iti poti schimba viata

Un nou an este un prilej să îți îmbunătățești viața și chiar și cele mai mici schimbări au potențialul de a schimba mersul fiecărei zile.

În fiecare an fiecare dintre noi ne propunem să ne schimbăm viața într-o anumită măsură. Un nou început în carieră, sau poate un nou început în viața personală, sunt aspectele care ne vin cel mai des în minte atunci când vorbim despre schimbarea vieții, dar adevărul este că și schimbări ce par minore pot să genereze, precum în efectul fluturelui, o transformare a vieții. Iată câteva dintre aspectele ușor de modificat și pe care merită să le iei în calcul pentru anul care vine:

  1. Tratează-te pe tine așa cum îi tratezi pe ceilalți

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți analizezi relația cu propria persoană. Cât de des îi pui pe ceilalți pe primul loc în locul tău? Cel mai probabil ești, ca multe alte femei, persoana care dă o mână de ajutor tuturor celor din jur, însă când vine vorba despre propria persoană este mult mai exigentă. Poți spune uneori ”nu” și nu e obligatoriu să faci lucruri doar de dragul altor persoane.

Anul viitor, stabilește-ți un scop din a te trata pe tine însăți așa cum îi tratezi pe cei din jur, din a te răsfăța din când în când și din a-ți acorda o pauză binemeritată.

  1. Transformă complet un obicei zilnic

Unul dintre cele mai simple moduri prin care îți poți schimba viața este să transformi un obicei zilnic. Bei în fiecare zi mai multe cafele?  Ce-ar fi să înlocuiești una dintre ele cu o cană de ceai negru sau ceai verde? Ambele au efect energizant, dar au și antioxidanți și vitamine.

Ești fumătoare? Poți încerca să transformi acest obicei cu un IQOS, care nu generează fumul acela care miroase urât și care se îmbibă în haine și în toate tapițeriile din casă.

  1. Dă televizorul pe citit

Îți închei ziua cu jumătate de oră de uitat la televizor și te trezești adesea obosită fără să ai o explicație pentru asta? Ei bine, lumina albastră generată de televizor ne influențează în mare măsură ritmul circadian și ne afectează somnul. În locul unei emisiuni TV sau a unui film, alege o carte.

Vei avea de câștigat din mai multe puncte de vedere – poți să alegi o carte pliată pe domeniul tău de activitate și să înveți lucruri utile, pe care să le pui în aplicare în profesia ta, sau poți alege beletristică și să te scufunzi într-o lume imaginară plină de farmec. Există mai multe studii și argumente care conving chiar și cel mai înrăit fan al televizorului să încerce o carte înainte de culcare. Nu trebuie neapărat să renunți complet la serialul preferat, ci doar să începi prin a citi înainte de culcare. După ce observi cum te simți în urma schimbării poți lua o decizie pentru o schimbare mai radicală.

  1. Zâmbește în fiecare dimineață când te trezești

Un alt lucru foarte ușor de schimbat, dar care un impact mai mare decât crezi este zâmbetul. Chiar dacă la început va fi un zâmbet forțat, studiile spun că el ne va ajuta să ne simțim mai bine și să avem o stare de spirit mai bună. Așa cum pofta vine mâncând, și fericirea poate fi atrasă cu un zâmbet, iar un asemenea obicei e atât de ușor de adoptat, încât merită măcar încercat, nu crezi?

Adoptarea unui obicei nou durează, spun cercetătorii, 21 de zile. Așadar, primele trei săptămâni din anul următor știi ce ai de făcut, da?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns