Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Cum să economisești bani de Sărbători

Cum să economisești bani de Sărbători

economii

Cea mai frumoasă și magică perioadă a anului poate fi și foarte costisitoare. Deși ne face plăcere să oferim cadouri celor dragi, sumele mari de bani cheltuite nu ne pot aduce zâmbetul pe buze. De aceea, anul acesta te vom învăța ce trebuie să faci pentru ca portofelul său să nu mai sufere.

În primul rând, e necesar să stabilești un buget. În cazul în care sărbătorești Crăciunul la tine acasă, nu uita să treci în acest buget și suma necesară preparatelor culinare sau chiar a decorațiunilor, dacă dorești să le schimbi anul acesta. Gândește-te bine cât ești dispusă să cheltuiești, astfel încât viața de zi cu zi să nu fie afectată prea tare.

Sfatul nostru: E bine să pui bani deoparte pentru Sărbători cât mai din timp. Dacă știi că obișnuiești să faci multe cadouri, îți recomandăm să faci economii încă de la începutul anului, pentru ca la final suma strânsă să fie suficientă. Însă această idee e bună și dacă nu obișnuiești să cheltuiești o avere – poți pune mai puțini bani deoparte lunar, astfel încât să nu se „simtă”.

Apoi, fă o listă cu toate persoanele cărora le vei oferi cadouri. Ia în calcul și situațiile neprevăzute, cum ar fi invitația la masă a unui prieten de familie.

Următorul pas este să te gândești din timp ce cadouri vrei să oferi. Astfel, vei putea căuta prin mai multe magazine, pentru a beneficia de cele mai bune prețuri sau oferte. Dacă este posibil, confecționează tu însăți cadoul sau cel puțin pregătește-l în loc să îl iei gata făcut. De exemplu, coșurile de Crăciun sunt cadouri populare, dar de obicei au un cost ridicat. Însă un coș pregătit chiar de tine va fi ceva mai ieftin și în acest mod te poți asigura că alegi doar produse pe placul persoanei care va primi darul.

În orice caz, cea mai simplă metodă prin care poți face economii este să nu cumperi cadouri scumpe. Multe dintre noi ne simțim prost dacă oferim un cadou prea ieftin, însă tot ce contează este ca cel care îl primește să îl aprecieze. Gândește-te care dintre cadourile primite de tine de-a lungul vieții au fost mai apreciate: cele mai scumpe, dar care nu-ți spuneau nimic, sau cele mai ieftine, dar care au fost alese cu sufletul?

Cu ocazia Sărbătorilor, multe persoane își fac și lor însele cadouri. Notează-le și pe acestea pe listă, dar lasă-le la urmă. Prioritare sunt cadourile pentru cei dragi – cel pe care vrei să ți-l faci ție mai poate aștepta. De fapt, această tactică este chiar mai bună, pentru că în ianuarie, după ce Sărbătorile au trecut, vei găsi multe lucruri la reducere.

 

Citește și: Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

 

 

Sursă foto: Unsplash @kadh

Comments

comments

Lasă un răspuns